Goede opkomst bij de aftrapbijeenkomst voor leiders en trainer jeugd onderbouw W.V.V.’34

Afgelopen vrijdagavond was de aftrapbijeenkomst gepland voor de leiders en trainers van de jeugd onderbouw (JO7 tot en met JO13). Veel leiders en trainers waren hierbij aanwezig, mooi om te ervaren dat iedereen hier zo betrokken bij is!

Doel van de bijeenkomst vanuit de commissie VTZ jeugd onderbouw was om de aanwezigen van zoveel mogelijk informatie te voorzien voor de start van de eerste wedstrijden. 

Jan Brinkman vanuit de commissie communicatie vertelde bijvoorbeeld over de algemene taken voor de leider en trainer en ook met welke algemene regels we te maken hebben binnen W.V.V.'34. Hierbij werden onderling ook nog allerlei tips en ervaringen gedeeld en vragen gesteld.  

Het beleid van W.V.V.'34 ten aanzien van de jeugd is gericht op voetbalplezier en het steeds beter leren voetballen. De jeugd is de toekomst en daarom besteedt W.V.V.'34 veel aandacht aan de voorwaarden die nodig zijn om de leden zo optimaal en plezierig mogelijk te laten voetballen op elk niveau en geeft daarbij tevens de benodigde ondersteuning en aandacht aan de leiders en trainers hierbij. 

Naar de onderbouw is dit beleid o.a. vertaald door vooral te kijken naar de specifieke leeftijdskenmerken van een kind en daar leerdoelen aan te koppelen.
Kort samengevat: 
JO7/JO8: Beheersen van de bal
JO9/JO10: Doelgericht leren handelen met de bal
JO11/JO12: Doelgericht leren samenspelen
JO13: Leren spelen vanuit een basistaak. 

Binnen de commissie VTZ jeugd onderbouw wordt gewerkt met aanspreekpunten voor de verschillende doelgroepen om de communicatielijnen op deze manier zo kort mogelijk te houden: 
Jeroen Nijkamp: Technisch coördinator jeugd onderbouw
Roy Workel: JO7/JO8/JO9
Rick Assink: JO10/JO11
Joost Assink: JO12/JO13
Erwin Rouweler: Coördinator VTZ jeugd onderbouw

De VTZ onderbouw komt uiteraard naar jullie als leiders en trainers toe om informatie te delen, te kijken naar wedstrijden etc. etc.. Vriendelijk verzoek daarnaast aan jullie is om ook vooral naar ons te komen als er vragen zijn, zodat we elkaar kunnen helpen en we jullie eventueel door kunnen sturen naar de desbetreffende contactpersoon binnen W.V.V.'34. Dat geldt uiteraard voor allerlei zaken die zouden kunnen spelen het komende voetbalseizoen, bijvoorbeeld ook nu we te maken hebben met de (steeds wijzigende) richtlijnen voor Corona en wellicht daardoor niet altijd bij iedereen de laatste stand van zaken bekend is. Laat ons dit soort zaken weten, dan zorgen we dat jullie hierover eventueel door de contactpersonen binnen W.V.V.'34 verder geïnformeerd worden. 

We blijven als commissie zelf uiteraard ook leren en allerlei tips ophalen bij anderen, we zijn bijvoorbeeld veel in gesprek met andere verenigingen en zijn daarnaast ook van plan om het komende jaar een aantal activiteiten te gaan organiseren, waaronder een thema-avond voor de leiders en trainers en activiteiten voor de jeugdteams in de onderbouw. 

Vraag aan jullie is nog of er nog mensen (ouders/leiders/..) bereid zijn om het komende seizoen incidenteel (ongeveer 1 keer in de 4 tot 6 weken) als scheidsrechter op te treden bij de JO11 en JO12 teams. Mocht er belangstelling zijn, laat dit dan vooral weten aan Patrick Broshuis en/of Marijn Assink. Daarnaast zou Roy Workel ook nog een aantal trainers kunnen gebruiken in de trainerspoule voor de JO8/JO9 en JO10 teams op de woensdagavond. Mocht er belangstelling zijn, neem dan vooral contact op met Roy.

Goed ook om te weten dat W.V.V.'34 bereid is om te investeren in trainerscursussen aan de personen die het leuk vinden om trainingen te geven, dus laat dit dan vooral weten aan ons! 

We hopen in deze 'aftrapbijeenkomst' de aanwezigen goed te hebben voorbereid op het nieuwe seizoen. Wij kijken als VTZ onderbouw in ieder geval positief terug op de avond, iedereen bedankt voor de aanwezigheid en interactie en uiteraard heel veel succes en plezier gewenst in het nieuwe voetbalseizoen! 

Commissie VTZ Onderbouw

(Bron: www.wvv34.nl

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, zittende mensen en binnen

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen en binnen