Handbal Bentelo definitief veilig

HV Bentelo kon de thuisoverwinning tegen ’T VELD - Maedilon/VZV geen vervolg geven. Het team van coach Arjan Averink werd met een grote 39-19 nederlaag naar Overijssel terug gestuurd. Het goede nieuws voor de Bentelose handbaldames, met de Hengeveldse Kim te Wierik in de gelederen, is dat zij ook volgend seizoen actief zullen zijn in de eerste divisie A! (Zie de stand hieronder)

VZV startte goed en binnen de minuut scoorde Djasmin Trabelsi het eerste doelpunt voor de thuisploeg, gevolgd door een strafworp voor Bentelo die via de paal naast het doel verdween. Na 3 minuten hadden alweer Djazmin Trabelsi en Maud Kruijer de stand op 3-0 gebracht en in de vierde minuut tekende ook de tegenstander het eerste doelpunt aan.
VZV had na 10 minuten zelfs al een 8-2 voorsprong genomen, waarna Bentelo weer eens tegen kon scoren.

In de tweede helft werd in een lager tempo gespeeld. Voor VZV was de buit binnen en Bentelo moet lijdzaam toestaan hoe VZV hun de wil oplegde. De goed leidende scheidsrechters, de gebroeders Spetter regelmatig stuurden een speelster voor twee minuten naar de bank. Bij Maedilon/VZV moest er maar liefst 6 maal een speelster al dan niet terecht op de bank plaats nemen.
Toch wisten de meiden uit Bentelo niet van die overtal situaties te profiteren en liep VZV steeds verder weg.
In de slotfase scoorde Bentelo nog drie maal al was dat wel het gevolg van tijdstraffen waardoor VZV zelfs even met twee speelsters minder kwam te staan.
In de slot minuut scoorde Lisanne Kolken maar in de allerlaatste seconde wist tegenstander Bentelo ook het net nog te vinden.
Eindstand 37-19.