Hengeveldse handbaldames 4e van Nederland met Twickel Delden

Op vrijdag 7 juni was het eindelijk zover: de landelijke finale handbal voor meiden uit klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. Vanuit Hengevelde deden Maud Brummelhuis (keepster), Romee Zendman (wit shirt), Benthe Asschert (linksonder) Sanne Spijkerman (rechts naast Bente) en Mexx ten Heggeler (rechts boven) mee. Het team van Twickel College Delden vertrok rond half 9 met gymdocent Luuk Horstink naar het sportcentrum in Papendal.  De eerste wedstrijd, tegen het Marianum uit Groenlo, was gepland om 11.15 uur. Na een stroeve start wonnen de Deldense meiden uiteindelijk met 8-6. De tweede wedstrijd speelden ze tegen het Carmel College Salland uit Raalte. Ook deze school had haar eerste wedstrijd gewonnen en daarom werd deze wedstrijd erg belangrijk. Na een 4-2 voorsprong verloor Delden helaas met 8-5. De laatste poulewedstrijd werd daarentegen met 8-4 van het Trevianum uit Sittard gewonnen. 

Op basis van de behaalde tweede plek in de poule, speelden de Twickelmeiden om de 3e/4e plek tegen de nummer twee uit de andere poule, het Regius College uit Schagen. 

Na een zeer goede start verloor Delden de wedstrijd helaas nipt met 8-6 en werd het schoolteam van het Twickel College uiteindelijk 4e van Nederland. Voor zo'n kleine school een enorm knappe prestatie.

Aangezien het toernooi op Papendal was, kwam het team nog een aantal beroemde handbaldames tegen. De leerlingen maakten dankbaar gebruik van de situatie en gingen op de foto met Jessy Kramer en Debbie Bont. Al met al een zeer geslaagde dag. Op naar volgend jaar!