Hengeveldse meiden naar de Meidenvoetbalschool Twente

Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover voor de Hengeveldse meiden Tess Rouwenhorst, Daphne Blokhorst en Maud Koster. Op naar Enschede voor de eerste training bij de Meidenvoetbalschool Twente. Organisator was de trainer van WVV’34, Joost du Gardijn: “De middag verliep volgens mij erg goed gezien het enthousiasme van de meiden tijdens en na de trainingen. Tevens kregen we van ouders die er waren de complimenten en tevens via Facebook kwamen veel leuke reactie. Ook is de eerste aanmelding voor de voorjaarsmodule 2016 daardoor al binnen! We begonnen met de aanmeldingen vanaf 16.30 uur en in de tussentijd hebben de 12 trainers, waaronder Hamoudi Jaafil hun organisaties uitgezet. Vanaf 16.50 uur hebben we de speelsters naar hun trainers laten gaan. Dit hadden we vooraf ingedeeld op basis van leeftijd en team waar ze spelen.Vervolgens zijn we allemaal gestart en hebben ze tot 18.20 uur vol enthousiasme getraind." 

Waar kwamen de deelneemsters vandaan en hoe heb je de werving ingevuld?

“Vanuit Enschede gezien was een meisje vanuit Dieren degene die het langste onderweg was naar de velden van vv Rigtersbleek. Verder kwamen er natuurlijk ook meiden uit Enschede en velen uit de regio Almelo, Beltrum, Hengelo, Dinkelland en Hof van Twente en Tubbergen”.

j2

Hoe kwam je op het idee om dit 'gat in de markt' op te vullen?

"Vanuit mijn verleden als trainer bij Jong FC Twente Vrouwen had ik al een aantal jaren ervaring in het Vrouwenvoetbal. Ik wist dat er bijvoorbeeld bij FC Twente veel gescout werd en er trainingsgroepen waren in Oost Nederland vanuit de KNVB en de besten kwamen vervolgens in de opleiding bij FC Twente.

Als je naar kwaliteiten kijkt zit er nog een ontzettend grote groep onder die dus geen plek hebben om vaker te trainen. De reguliere voetbalscholen zitten vol met jongens en daar speelt een heel klein percentage meiden mee.
Ik weet dat er in Noord Holland 2 echte Meidenvoetbalscholen zijn en dat er in Zeist 1 zit. Ik wist dus dat er een grote leegte was in Oost Nederland op dat gebied".

Zijn er nog opvallende zaken op de eerste meiden voetbalschool avond?

"We hadden op de 1e avond veel media-aandacht. Zo waren we live op de radio bij RTV Oost en was er zaterdag elk uur een item over ons op de TV bij hen. Verder was TV Enschede en TC Tubantia aanwezig".

Zijn er dingen die nu al anders zou doen volgende keer?

"De 1e training was vanuit de meiden, maar ook vanuit de trainers de eerste kennismaking en hadden we groepen ingedeeld. Deze groepen draaiden door met 2 trainers naar een volgende vorm waar 1 vaste trainer op staat. Vanaf komende week gaan we over naar zo veel mogelijk vaste trainers per groep. Zo kunnen wij nog beter een juist aanbod van trainingen geven omdat we telkens bij dezelfde groep kunnen volgen wat de progressie van de speelsters is".

Al plannen voor een nieuwe serie trainingen in 2016?

"Ja ! Op vrijdag 11 maart start de voorjaarsmodule. Zoals hierboven al stond hebben we reeds de 1e aanmelding hiervoor ontvangen!"

Wat zijn grootste verschillen tussen jongens en meiden trainen?

"Ik vind dat er niet veel verschil in zit, behalve dat de meiden ontzettend leergierig zijn en de gehele training willen leren en aandachtig zijn richting de trainers. Jongens willen nog wel eens denken dat ze bepaalde dingen al kunnen en dan gaat de kwaliteit van de uitvoering omlaag".

Verder nog zaken die je graag vermeld zou zien?

"Voor wie geïnteresseerd is , kom gerust eens kijken vrijdags van 17.00 uur tot 18.15 uur op de velden van vv Rigtersbleek.

Voor wie meer informatie wil hebben wij een website om op te kijken : www.meidenvoetbalschooltwente.nl en ben ik bereikbaar via 06-22748605".