Henry de Mooij nieuwe voorzitter Hengelose supportersvereniging FC Twente

Henry de Mooij, voormalig Hengeveldenaar een getrouwd met de Wegdamse Helen de Jong, is de nieuwe voorzitter van SV Hengelo FCT, de Hengelose supportersvereniging van FC Twente. Henry, hoe komt het dat je voorzitter bent geworden van de Hengelose supportersverening? "Na hier een dag over nagedacht te hebben, heb ik Frank Reimerink (oude voorzitter) een bericht gestuurd en gezegd dat ik me voor deze functie graag wilde aanmelden. Na enig overleg over en weer en een avond gezeten te hebben met de huidige actieve groep, was voor mij de beslissing duidelijk. Hier wil ik onderdeel van uitmaken."
Wat heb je hiervoor gedaan binnen SV Hengelo FCT en kan je wat vertellen over de vereniging? "15 jaar geleden toen de supportersvereniging werd opgericht ben ik een aantal jaren bestuurslid algemene zaken geweest. En heb een aantal jaren erna de busreizen naar uitwedstrijden voor de vereniging georganiseerd. Momenteel heeft de vereniging 400 betalende leden. Ik hoop dat dit onder mijn voorzitterschap nog veel meer wordt aangezien we als vereniging ruim 2166 volgers op de Facebookpagina hebben. Hier heb ik goed vertrouwen in."

In Hengevelde zijn er ook veel supporters van FC Twente. Heb je er nooit over gedacht daar een supportersvereniging op te zetten, je hebt er immers gewoond. Henry hierover: "

Dat is mij wel bekend inderdaad. Toen wij nog in Hengevelde woonden gingen we vaak met de gele schoolbus van de Gebrande Waateren mee, later hebben we ook nog een tijdje met de bus vanuit Assink gereisd. Over een Hengeveldse supportersvereniging heb ik het een aantal jaren gekscherend al eens over gehad met Roy Tuinte en Don Wentink. Helaas hebben we hier nooit een vervolg aan gegeven. Zelf heb ik me er altijd wel een beetje over verbaasd dat een dorp met zoveel Twente supporters nooit een echte supportersvereniging heeft gehad, maar wellicht komt dat er in de toekomst nog een keer van. Onze droom is om met ons gezin (ooit) weer terug te keren in het mooie Hengevelde."

Henry, veel succes gewenst met je nieuwe functie en natuurlijk ook met FC Twente dit seizoen!