Het mag weer: Arnold Paalman winnaar van de eerste competitieve vlucht van 2020!

Zoals in de titel te lezen is er afgelopen week het een en ander veranderd met betrekking tot de (wed)vluchten van de duivensport.Vanwege het landelijk goed nakomen van de protocollen, is bevestigd dat vliegen in competitie geen onnodige risico's met zich meebrengt voor de gezondheid van de liefhebbers.Naar aanleiding hiervan is er groen licht gegeven vanuit het Nederlands Postduiven Orgaan om weer te gaan vliegen in competitie verband.
Een fijne bijkomstigheid hiervan is dat wij officieel weer een winnaar mogen aanwijzen.

Vrijdagavond zijn de duiven van P.V. de Witpen ingekorfd voor een vlucht vanuit Wittlich, een plaatsje in Duitsland nabij de Moezel.Voor de duiven betekende dit een terugreis van hemelsbreed ongeveer 245 kilometer.
Na een regenachtige bewolkte ochtend in Wittlich werd om 13.15 het startsein gegeven en konden de duiven beginnen aan hun terugreis naar Hengevelde.
Waar afgelopen 2 weken Gerard Wielens kon tekenen voor de snelste duif, was het ditmaal Arnold Paalman die de snelste duif mocht noteren.
Het was voor hem een jaarling duivin die met een gemiddelde snelheid van 92,2 km/u om 15.55.33 landde op het hok.
In de vereniging betekende dit de snelste tegen 254 duiven, in groot verband noteerde ze een 10e plaats tegen 8042 duiven. Een knappe prestatie!
 
De top 10 van de Witpen was als volgt:
1,4,5,6,8,10 - Arnold Paalman
2 - Theo te Marvelde
3,7,9 - Gerard Wielens
 
Vanaf volgende week gaan we weer naar een "vertrouwde" losplaats voor de duiven, vanwege de versoepelingen in Frankrijk kunnen wij volgende week weer vanuit Etroeungt vliegen, een plaatsje net over de grens van België in Frankrijk. Dit betreft een afstand van ongeveer 300 kilometer.