Het seizoen van Mike zit erop: ‘Ik vind het ongelofelijk wat de VAR dan aan het doen is’

Teleurstelling bij Lucas Bernadou en Mike te Wierik na de uitschakeling in de play-offs © Cor Lasker
Het seizoen van Mike te Wierik met zijn FC Emmen zit erop. De Drentse club verloor de return in de halve finale van de play-offs met 3-0 van NAC.
Na het 1-1 gelijkspel van afgelopen dinsdag moest er gisteren op De Oude Meerdijk een winnaar komen. Dat werd dus NAC, dat twee keer razendsnel toesloeg in het eerste kwartier. In de 12e minuut schoot Haugen uit de draai binnen en twee minuten later kopte Van den Bergh raak uit een corner: 0-2. Toen Kuijpers in de 57e minuut van afstand de 0-3 achter keeper Eric Oelschlägel poeierde was het duel gespeeld.
Geen rood
Op slag van rust had scheidsrechter Dieperink (met behulp van VAR Lindhout) NAC-speler Janosek na een charge op de enkel van Mike te Wierik een rode kaart moeten geven, maar tot ieders verrassing hield de leidsman het bij een gele kaart. Mike:
“Ja dat kan de wedstrijd natuurlijk wel kantelen. Volgens mij was iedereen het er wel over eens dat het een rode kaart was. Ik vind het ongelofelijk wat de VAR dan aan het doen is maar goed. Ik had m’n enkel gelukkig getapet dus het valt mee”.
Trainer Alfons Arts
“Zoals vlak voor rust bij een overtreding van Janosek op Mike te Wierik. Schandalig dat daar geen rood voor werd getrokken. Ik vind het heel vreemd dat de VAR niet ingegrepen heeft. Want dat had een moment kunnen zijn waarin we iets hadden kunnen forceren. Het is een rode kaart, dit gaat nergens over”.
Hoe kijk jij terug op de wedstrijd van gisteren?
Mike: “We speelden niet goed. NAC speelde comfortabeler aan de bal. Alleen de goals vielen te makkelijk. Ze hebben drie schoten op goal gehad, maar ze waren wel uiterst effectief. Dus al met al was het niet goed genoeg helaas”.
Nu vakantie?
“Er is nog wel een afscheid deze week maar verder niks, als het goed is haha”.

Het seizoen van Mike, met vele gezichten (vechten om de koppositie, een enorm lange serie zonder zege, het ontslag van Grim en de wederopstanding onder Alfons Arts, Michel van Oostrum en Marc Hegeman), is ten einde.

Onze Mike zit morgen gewoon weer bij WVV op de bank voor de belangrijke wedstrijd tegen sv Delden