IJsselmeervogels wint verrassend onder toeziend oog van vele Hengeveldenaren

In de bus van Trés Chic (Mogelijk gemaakt door Brian Kuipers) waren vele dorpsgenoten, aangevuld met Benteloërs, getuige van de amateurderby van Nederland IJsselmeervogels thuis tegen buurman Spakenburg. Bij aankomst stond er voor de Wegdammers onbeperkt gebakken vis, broodjes vis en haring, tevens onbeperkt Grolsch beugels en diverse frisdranken klaar, geregeld door de Hengeveldse visboer van de dinsdag! “Het was een bijzondere ervaring om mee te maken dat er bij twee verenigingen die pal naast elkaar liggen zoveel rivaliteit bestaat!”, aldus een van de de Wegdamse aanwezigen.

KLIK HIER VOOR HET FOTOALBUM

De wedstrijd kende een knotsgek begin:

Binnen twee minuten kreeg Spakenburg -speler Dominique Scholten een rode kaart. Zijn overtreding werd bestraft met een strafschop die door Mike van de Laar werd gemist. IJsselmeervogels raakrte niet van de wijs, en al na vijf minuten schoot Frenk Schaap de 1-0 binnen. Diezelfde Schaap kreeg nog een kans op 2-0, maar daarna kwamen de kansen voor Spakenburg. Met een man minder kregen de Blauwen twee levensgrote kansen, maar Kees Tol miste ze beide. Ruststand 1-0.

Na rust was IJsselmeervogels wel de betere ploeg. na kansen voor Benson en Schaap bracht invaller Bryan Burgerhout in de 72 minuut de Westmaat in extase door de 2-0 tegen de touwen te schieten. Binnen de minuut scoorde ook Spakenburg. Jordy Strooker liet doelman Ramon van Emmerik kansloos. Het tiental van Spakenburg bleef vechten voor de gelijkmaker, maar de treffer viel uiteindelijk aan de andere kant. Fred Benson schoot de 'Blauwen' in mineur.

IJsselmeervogels heeft de derby tegen Spakenburg gewonnen. De thuisploeg won met 3-1.