Ingezonden: Het superleuke WVV & WHC-kamp

Vrijdag 4 mei zijn we om half 7 bij het voetbalveld vertrokken naar het kamp. Om 8 uur hadden we 2 minuten stilte voor de slachtoffers van de 2e wereldoorlog.

Een half uur later kwamen we aan bij de kampeerboerderij De Langenberg in Rijssen. We waren al gelijk verrast van wat we allemaal zagen. We werden in groepjes gedeeld en moesten strijden om de punten bij het spel: ik hou van Holland. En daarna was er disco. En een paar jongens en meisjes gingen schuifelen, want dit mocht. Bijna niemand heeft de 1ste nacht geslapen. 

Zaterdagochtend begonnen we met een lekker ontbijtje en daarna mochten we buiten spelen, lekker springen op het springding! Hierna ging iedere groep een vlag maken van het land van de groep.

's Middags kregen we krieltjes, groente, hamburgers of worstjes. Daarna werden we geroepen en gingen we met de fiets naar het centrum van Rijssen, daar gingen we vossenjacht doen. Het waren bijna allemaal vaders en moeders die verkleed waren. Ze liepen door het hele centrum en we konden ze bijna niet vinden. Als je er één zag, kreeg je een letter en daar kwam de naam: “Stekelenburg” uit. Rond 10 uur begon de spooktocht, vaders en één moeder zaten verstopt in het Zwarte woud. Ze lieten je steeds heel erg schrikken in het bos. Veel kinderen waren bang, maar dat maakte niks uit. Daarna gingen we weer dansen in de disco, maar je mocht ook naar bed. 

Na het ontbijt op zondag mochten we weer even spelen op het speelveld tot het 6-kamp begon. We konden punten verdienen met zaklopen, spijkerpoepen, blikgooien, ringgooien en parcours lopen. We mochten onze vlag inzetten voor dubbele punten. Team Engeland had aan het einde de meeste punten. Na het 6-kamp kregen we soep en een broodje knakworst. En gingen we weer op de fiets naar huis. We willen iedereen bedanken die mee hebben geholpen aan het kamp, het kamp was super gezellig!

FOTO'S TE BEKIJKEN VIA DEZE LINK!