Inlooptraining Walking Football WVV’34 o.l.v. Andre van der Ley!

Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Bewegen, meedoen en ontmoeten, dat zijn de basisprincipes van het Walking Football; een voetbalvorm voor ± 55-plussers die nog lekker actief bezig willen zijn. Ook voetbalvereniging WVV’34 i.s.m. KBO – Senioren Hengevelde wil graag die mensen die nog graag een balletje trappen, de mogelijkheid bieden om naar kunnen dit te blijven voortzetten of zelfs nog wel willen beginnen met voetballen! Enkele weken geleden heeft een klein groepje o.l.v. Paul Wegdam in beginsel kennis gemaakt met Walking Football op het oude handbalveldje. Hoewel er vooraf enige sceptici waren, was na afloop iedereen erg enthousiast en proefde het naar meer. Naar aanleiding van het berichtje op Wegdam Nieuws heeft Karin ten Heggeler, als zzp’er o.a. procesbegeleider van het OldStars project Achterhoek in Beweging, contact gezocht met Paul. Bij de opstartcursus OldStars sporten, een samen werking tussen het Nationaal Ouderenfonds en Achterhoek in Beweging, was namelijk een plek vrijgevallen. En dat was natuurlijk een goede gelegenheid voor Paul om meer kennis en visie over de OldStars sporten te krijgen

Paul heeft deze cursus, gegeven door Rene Wormhoudt (herstel en conditietrainer Oranje) en Bart Logchies (docent TC1 KNVB), met veel plezier en interesse gevolgd.

Karin heeft samen met Andre van de Ley meerdere initiatieven Walking Football opgestart. Samen met Paul gaan ze

Maandagavond 8 juli op de velden van WVV’34 een inlooptraining Walking Football organiseren. Deze inlooptraining staat onder deskundige en bevlogen leiding van Andre van der Ley. Andre is o.a. oud-international van Oranje, hoorde o.a. bij de laatste 40 spelers voor het WK in 1974, zaalvoetballer, Walking Footballspeler bij De Graafschap én speler in het WK team 2018 tijdens het toernooi in Engeland.

Gezelligheid door samen bewegen staat centraal

Door samen te voetballen kom je (weer) met elkaar in contact en blijf je fitter. Een training duurt een uurtje, startend met een warming-up, gevolgd door een wedstrijdje Walking Football. Voor de liefhebbers is er natuurlijk nog een “derde” helft. Er wordt getraind naar eigen kunnen. Deelnemers hoeven dus geen voetballer te zijn.

Ook meedoen?

Iedereen kan meedoen, deelnemers bepalen zelf hun grens en niets is verplicht. Trek makkelijke kleding en schoeisel aan (voetbal, wandel, hockey of gymschoenen) en ervaar hoe intensief het spelletje kan zijn. Er is al menig zweetdruppel bij het Walking Football neer gedaald, wandelvoetbal daagt meer uit dan de meesten vooraf denken!

Kom maandagavond 8 juli om 20.30 uur naar Rupertserve en start de zomer goed. Vooraf aan de training is er in de kantine van WVV onder het genot van een kop koffie uitleg van enkele regels en uitleg wat Walking Football spelen nu eigenlijk is. Rond 21.00 start de training op het veld.

Aanmelden?

Aanmelden is niet verplicht, maar wel prettig voor de organisatie. Je kunt je aanmelden door een contact op te nemen met Paul Wegdam via een e-mail penhwegdam@hetnet.nl of via de app 06-57762087. Aan deze training zijn geen kosten verbonden!