Interview met Leo ter Haar: Terugblik op zijn tijd als trainer bij W.V.V.’34

Leo ter Haar is jarenlang actief geweest als trainer bij W.V.V.’34, de laatste jaren als trainer bij ons 2e en 3e elftal.
De trainer, afkomstig uit Haaksbergen, gaf vorig seizoen echter aan dat hij besloten heeft te stoppen als trainer bij de club. Leo was al een tijdje aan het wikken en wegen en heeft besloten om in ieder geval het komende jaar de zondagen te besteden aan zijn familie en vrienden.
We hebben hem een aantal vragen gesteld om terug te kijken op zijn tijd als trainer bij W.V.V.’34: 

Wanneer ben je begonnen bij W.V.V.’34? “Ik ben in het verleden benaderd door Joop Jongman, dan praat ik over dertig jaar geleden. Hij benaderde mij de winterdag om bij W.V.V.’34 trainer te worden van de B-jeugd. Ik nam de B-Jeugd over van René Nibbelink en ben toen 4,5 jaar trainer geweest bij W.V.V.’34. Ik heb 2,5 jaar de B-jeugd gedaan en nog 2 jaar de A-jeugd.”

Na deze tijd is Leo een tijd buiten W.V.V.’34 actief geweest. “Ik heb verschillende teams getraind. Ik ben onder andere naar H.S.C. ’21 gegaan waar ik het derde en het tweede heb getraind. Daarnaast heb ben ik nog actief geweest bij s.v. T.V.O. en vv Buurse.” Na verschillende clubs uit de buurt te hebben getraind, kwam er weer een hereniging bij W.V.V.’34. “Ik ben vier jaar geleden weer benaderd of ik belangstelling had om trainer te worden van W.V.V.’34 2. Dat wilde ik graag doen want ik vond W.V.V.’34 altijd al hele leuke club.” In deze tweede periode bij W.V.V.’34 is Leo twee jaar trainer geweest van het tweede elftal en twee jaar van het derde elftal.

Leo is in totaal bijna 8,5 jaar actief geweest bij de club, maar welk seizoen was voor hem het meest bijzonder? “Daar kan ik heel kort over zijn, dat was het jaar dat ik met het tweede elftal ben gepromoveerd naar de eerste klasse. In de winterdag stonden we er eigenlijk niet heel goed voor. Maar na de winterstop draaide het om en hadden we alles gewonnen. We hadden toen een ervaren team met jongens die precies wisten wat ze moesten doen. We hadden meestal aan een doelpunt genoeg want we konden aardig op de nul spelen. We zijn later in dat seizoen in de nacompetitie gepromoveerd.”

Ook het seizoen hierop volgend was een succes. “Het seizoen daarop hadden we goed gepresteerd. Door Corona was dit seizoen niet uitgespeeld, maar we stonden er goed voor en hadden zomaar nog een keer kunnen promoveren. Het is knap dat het tweede elftal in de jaren erop verjongd is, maar nog steeds actief is in de eerste klasse”.

De toekomst staat voor Leo nog niet vast. “Ik ben voornamelijk gestopt vanwege de verplichtingen die het trainerschap met zich meebrengt, elke zondag en twee weekdagen aanwezig zijn op de club. Het komende jaar ben ik daarom nog niet van plan wat nieuws te doen. Daarna kan het best zijn dat er wat moois komt wat ik wil gaan doen en dan waarschijnlijk voornamelijk in een assistenten rol in een eerste elftal. Dat betekent dat ik niet meer de verplichting heb om alle training voor te bereiden, maar nog wel actief kan zijn op een hoog en mooi niveau“.

Wat denk je wat je het meest gaat missen nu je weg gaat bij W.V.V.’34? “In ieder geval een stukje gezelligheid om de voetbal heen. Op de donderdag en zondag na de tijd gezellig een biertje drinken is natuurlijk erg leuk. Daarnaast een stukje wedstrijdspanning, wat je altijd nog hebt. Ik speel als trainer altijd voor de winst, dat vind ik ook het mooie bij voetbal, er altijd honderd procent voor gaan tijdens de wedstrijd maar ook het plezier er in houden. Dat mis je wel als je een tijdje niet meer actief bent als trainer.”

Tenslotte wil Leo nog iedereen bedanken voor zijn tijd bij W.V.V.’34: “Ik heb het altijd goed gehad bij W.V.V.’34. Het is echt een mooie club waar je goed mee werken kunt. Alle leiders, trainers en grensrechters en mensen uit het bestuur waarmee ik heb samengewerkt, wil ik bedanken voor de leuke tijd en goede samenwerking.”

Leo, ook namens W.V.V.’34: Bedankt voor de fijne samenwerking en uiteraard veel succes gewenst met alles wat je gaat doen in de toekomst!

(bron: www.wvv34.nl)