“Is jouw uitdaging ook een halve marathon lopen?”

Is jouw uitdaging ook een halve marathon lopen. Die van ons is de Kastelenloop in Diepenheim! Wij zijn lopers van de hardloopgroep Beweegpunt Hof van Twente (BHvT) en beginnen eind januari met het trainen voor een halve marathon. Ons doel en uitdaging is de Kastelenloop in Diepenheim op 24 april 2016. En dat kan individueel en als team (gelimiteerde deelname). Een aantal lopers zal meedoen met de halve van de Enschede Marathon op 17 april 2016. Ben jij één van die lopers, die regelmatig twee keer per week loopt en die zich dan lekker voelt na zijn 10 kilometer-rondje? En zou je je graag goed en samen met een groep willen voorbereiden voor een halve marathon in april 2016? Of is zo’n halve toch iets te ver en wil je voor een snellere tijd op de 5 of 10 kilometer gaan? Kom dan eens bij ons langs! Of mail ons: hardloopgroepbhvt@gmail.com
Bij ons, bij beweegpunt Hof van Twente (BHvT), kun je op je eigen niveau meedoen met hardlopen. Gediplomeerde trainers zorgen voor leuke en zeer afwisselende looptrainingen. 

Dit zijn trainingen op verschillende niveaus. We kennen dan ook een goede opbouw van trainingen. Dus niet alleen hoe één training eruit ziet, maar ook een lijn in de opbouw van meerdere trainingen. Op die manier trainen we naar de halve marathon van april dit jaar. Naast een opbouw is natuurlijk ook de variatie van trainingen en binnen één training van groot belang.

Plezier en gezelligheid staan bij ons ook hoog op de lijst. We willen het toch graag leuk houden?! Er kan op de volgende dagen en tijdstippen getraind worden: dinsdagavond van 19.30 tot 20.45 uur, woensdagochtend van 9.00 uur tot 10.15 uur en de zaterdagochtend van 8.45 tot 10.00 uur.

We verzamelen ons altijd in de kelder bij de kantine/kleedkamers op Sportpark Ruperts Erve in Hengevelde!

Wat kun je verwachten van onze trainingen? We beginnen met een gezamenlijke warming up. Eén keer per week zullen wij, na de warming up, loopscholing geven. Hiermee wordt aandacht gegeven aan houding en looptechniek. Natuurlijk willen we ook de conditie en snelheid opbouwen. Heirvoor hebben we leuke interval- en fartlektrainingen bedacht. Voor zowel de dinsdag als de zaterdag zijn er twee trainers die trainingen geven. De totale groep wordt dan opgedeeld in twee groepen. Zo kan eenieder op zijn eigen niveau en tempo trainen. Hopelijk mogen we jou binnenkort ook begroeten op Sportpark Ruperts Erve! Sportieve groet van de trainers van Beweegpunt Hof van Twente