Jaarvergadering W.V.V.’34; Harrie Spekreijse benoemd tot erelid

Maandagavond was dan toch de jaarvergadering van voetbalvereniging W.V.V.’34. In een ‘corona proof uitverkocht huis’ met WVV’ers, was om 20.30 uur de opening door voorzitter Maurice Workel :”Het voetbal heeft lang stil gestaan, maar de club niet! Het dilemma van de afgelopen weken was; Laten we de jaarvergadering doorgaan of niet? Bij Varenbrink of in onze kantine? Digitaal via de WVV site? We hebben hier voor gekozen, wetende dat we mensen hebben moeten teleurstellen. ‘Keump wa good’ ging deze keer niet voor iedereen op.
Deze avond werd zowel het verleden als de toekomstplannen doorgenomen. Er was veel nieuws te melden maar ook veel jubilea bij WVV, foto’s zie onder. Kort na de opening een minuut stilte voor onder andere Hennie Jannink en andere overleden (oud) WVV leden.
Hieronder puntsgewijs een aantal zaken die voorbijkwamen:

• Het oud papier bracht van mei 2019 tot mei 2020 maar liefst 276.520 kilo op, het leverde het mooie bedrag op van € 16.782,80 (+7%)
• De kantine opbrengst was beduidend minder, corona als oorzaak
• Vrienden van WVV hebben als taak: reserveringen maken voor onvoorziene uitgaven. Volgens woordvoerder Jan de Witte staat de club er financieel goed voor.
• Verkiezing kascommissie, zittend René Hietbrink, Remi Leferink en Gijs Rotink. Remi was aftredend en wordt vervangen door Bas Assink.
• Er is door de Voetbal Technische Zaken van WVV een bezoek gebracht aan de jeugdafdeling FC Twente/Heracles. Dit om verbeterpunten in beeld te krijgen, wordt vervolgd volgens woordvoerder Clemens Koster.
• Johan Vogt pakt na vandaag zijn taken weer op als verantwoordelijk bestuurslid buiten accommodatie.
• Het proefdraaien met oud papier brengen op het sportpark Rupertserve iedere vrijdag is dermate goed bevallen dat het doorgezet gaat worden. Hulde aan Hengevelde hoe ordelijk dit allemaal verloopt. Ook mensen uit omliggende plaatsen weten Hengevelde in deze te vinden aldus Rob Geerlings.
• WVV zal een tent aan gaan schaffen als noodoplossing om de corona tijd door te komen. Roken is al verplaatst naar de achterzijde van de kantine.
• Nieuwe stersponsoren van WVV: Stefan Beld, ICS Computers, Keurslager Brummelhuis en Reggestad ICT.
• Het kunstgrasveld, is in oktober 2010 gelegd en is erg aan slijtage onderhevig. Maurice Workel:”Het wordt nog 1x vervangen door de gemeente, daarna moet het zelf bekostigd worden. De doelmonden moeten qua demping nu al vervangen worden, de maatstaaf voor vervanging is pas in 2023. WVV probeert om volgend jaar een nieuw veld te krijgen. Om de juiste demping te krijgen zegt leverancier Krinkels: dan moet er 4 à 5 millimeter rubber bij op, hetgeen neerkomt op een slordige 18.000 kilo. Dan krijg je een dermate zwart veld, dat is niet wenselijk. Er is geen ruimte meer om de rubber in te borstelen. We hebben de gemeente gevraagd of zij de verantwoording nemen voor alle knie blessures die nu ontstaan, dit wordt meegenomen in de beslissing.
Of het rubber wordt in de toekomst is nog maar de vraag, het gemeentebeleid is nu toch nog rubber.
• Of het sportpark rookvrij moet worden, het bestuur krijgt er veel vragen over. Willen wij een rookvrij sportpark? Suggesties zijn welkom.
• De werkgroep ‘Samen’ heeft nul meldingen ontvangen
• Renovatie en bouwplannen:


De verenigingen, kerk en school hebben zoals bekend een plan gemaakt om 1 gebouw te creëren aan de overkant van de Needsestraat. De gemeente heeft het als niet haalbaar gekenmerkt. Tot aan de bouwvakvakantie heeft WVV dit plan de tijd gegeven, daarna trekt WVV zijn eigen plan. De werkgroep Hengevelde echter is nog steeds van plan om iets gezamenlijks te realiseren. Komt hier wat uit dan zal er een nieuwe ledenvergadering plaats vinden.
Is het mogelijk om de tennis naar veld 3 te verplaatsen is een van de opties die in het vat zitten. Vooralsnog gaat WVV middels een bouwcommissie verder met het ontwikkelen van de eigen plannen.

Harrie Spekreijse  benoemd tot erelid van W.V.V.’34

Zijn erelijst bij zijn club is indrukwekkend, een aantal weetjes:

• Ontvangen de zilveren speld op 03-09-90
• 3 jaar secretaris jeugdbestuur vanaf 1990 t/m 1992
• Ontvangen de gouden speld op 19-09-2005
• Lid van de club van honderd sinds 02-04-2006
• Oorkonde 50 jaar lid ontvangen op september 2015
• Lid van de VOBO sinds 2 mei 2019
• Lid van de papierboys sinds 2017
• Inkoop kantine sinds 2019
• 12 jaar Penningmeester Hoofdbestuur

Onze scheidende penningmeester werd door de voorzitter gekenmerkt als:
Financieel alles op orde. Houdt van liquiditeit. Hoog verantwoordelijkheidsgevoel. Betrouwbaar, integer, solide, doet wat hij zegt. Kan niet tegen onrecht, eigen mening. Denkt altijd mee. Plezierig. Verstand van voetbal en actualiteiten. Houdt van gezelligheid en kan goed dansen. Samenwonen en verhuizen naar Denekamp.

Harrie:”Ik voel me echt heel vereerd, dit had ik niet verwacht! Maar na 12 jaar vond ik het goed. Ik denk ook dat ik een uitstekende opvolger heb gevonden in Jan Smit, ik heb hem ingewerkt en dat ging meer dan uitstekend. Ik wil bij deze iedereen bedanken, ook de leden. Ook al ging er bij de automatische incasso wel eens wat mis. Vandaar mijn oproep, zijn er wijzigingen, geef het door.
Ook wil ik alle (oud) bestuursleden bedanken, ook na afloop was het altijd erg mooi en dat ga ik nog wel missen. Ik blijf bij de papierboys en de club van 100, en ook zondags zal ik nog wel eens langs de lijn te vinden zijn. Tot ziens!”


25 jaar lid: Bas Screever

De jubilea
25 jaar lid
Martijn Beld, Ronald Groothuis en Bas Screever ((25 jaar lid en nog niet kunnen voetballen was de opmerking van de enige aanwezige Bas Screever)

40 jaar lid
Hans oude Rikmanspoel, Fons Semmekrot, Brian Wegdam, Stephan ter Doest, (foto) Arjan Wegereef, (foto) Patrick ten Breteler, Ronald Pelle.

Benoemd tot lid van Verdienste
Gerard Workel (niet aanwezig)


Op de foto Stephan ter Doest en Arjan Wegereef, beide 40 jaar lid