Jasper en Alfons Mulder het snelst vanuit Marche, Jan Rupert wint Chateauroux!

Afgelopen weekend stonden er wederom twee vluchten op het programma voor de liefhebbers van de Witpen. Een vitesse vlucht vanuit Marche (234 km) en een dagfond vlucht vanuit Chateauroux (696 km). Naar de korte afstand reisden 151 duiven van de Witpen af en 35 stuks maakten de reis naar Chateauroux.

De eerste duiven welke terug waren op hun hok, waren deze van de korte afstand (Marche). Om 8.00 uur werden de duiven gelost met een zwakke variabele wind. Dit resulteerde in hogere snelheden en een wat “makkelijkere” vlucht voor de duiven. Dit resulteerde erin dat de prijzen in amper 7 minuten verdeeld waren dit weekend. De snelste duif op deze vlucht kwam uit het hok van de Combinatie Jasper en Alfons Mulder uit Markvelde. Met een gemiddelde snelheid van 91 km/u wist deze doffer zijn concurrentie te slim af te zijn. De tweede plek was voor een duivin van Bennie Rupert en op slechts een seconde daarachter kwam een duivin van Gerard Wielens thuis, welke het brons wist te pakken.

De top 10 was als volgt:
1, 7. Comb. Mulder
2, 6. Bennie Rupert
3, 4, 9, 10. Gerard Wielens
5. Ronald ten Thije
8. Henk ten Hoopen

 

De duiven in Chateauroux werden gelost om 07.00 ’s morgens. Met een afstand van bijna 700 kilometer op het schema, moesten deze duiven laten zien dat ze van goeden huize kwamen. De eerste duif die deze afstand wist te overbruggen was een doffer van Jan Rupert. Na bijna 10 uur in de lucht te hebben gehangen, kwam deze om 16.54 terug op het hok met een gemiddelde snelheid van 70 km/u. De tweede plek was voor de combinatie Jasper en Alfons Mulder, welke tevens ook de derde plek wisten te veroveren.

De top 10 was als volgt:
1. Jan Rupert
2,3. Comb. Mulder
4, 6, 7, 10. Henk ten Hoopen
5, 9. Eduard ter Avest
6. Hennie Averdijk