Jubilerende clubs slaan de handen ineen op feestavond, gefeliciteerd WVV’34 en WHC!

Nadat donderdagavond al de aftrap was geweest in de feesttent op het voetbalveld van Sportpark Rupertserve, kon Hengevelde zich opmaken voor het klapstuk van deze week, de jubileumavond van WVV’34 en WHC.
Eerstgenoemde bestaat 90 jaar en de laatstgenoemde 60 jaar. Hoewel het er eerst op leek dat de twee elkaar in het vaarwater zouden zitten, besloten de jubilerende verenigingen de handen ineen te slaan en samen een feestavond te organiseren. Dat was niet aan dovemans oren gericht. Jong en oud kwam naar het sportpark om herinneringen op te halen en nieuwe herinneringen te maken.

Tim aan het woord

Tim Leferink vertelde als voorzitter van WHC onder meer: “We hebben slaapfeestjes georganiseerd. De jeugdteams hebben leuke activiteiten gehad en stond er ook een patatje en snack klaar, wat goed ontvangen is. Ook voor de voetbal! WHC bestaat 60 jaar. Zolang wordt er al gehandbald waarvan de laatste 50 jaar in de Marke. Hoeveel potjes dat zijn geweest, dat blijft gissen. Het zijn er velen. Vele meisjes, dames en ook heren hebben de weg weten te vinden naar WHC. Wij hebben als WHC een gezonde vereniging met vele vrijwilligers die altijd klaarstaan. Commissies die altijd een deel van hun tijd opofferen voor de handbal. Trainers, op jonge leeftijd, het handbalspelletje op jonge leeftijd leren. En de sponsoren, zonder hen kunnen wij niet. We kunnen altijd een beroep op ze doen. Het is fijn om in zo’n dorp te wonen waar mensen zich kunnen ontwikkelen en de weg weten te vinden naar niet alleen de handbal, maar ook naar vele andere verenigingen.”

Maurice Workel, gastheer op sportpark Rupertserve en voorzitter van WVV’34 nam ook het woord. Hij richtte zijn blik op de toekomst, op de nieuwe accommodatie die eraan gaat komen:  “Hoe mooi is het om vanavond samen dit jubileum te vieren, samen 150 jaren sportief actief. Er zijn mooie plannen samen met ook Cupido, Wegdamse TC, Loopgroep Hengevelde en natuurlijk WHC, donderdag heb ik er ook al het eea over genoemd. Het is een fantastisch project waar we in Hengevelde mee bezig zijn! Een nieuwe Multifunctionele Accommodatie (MFA) kan zeker bijdragen aan de leefbaarheid en samenhang in het dorp, helemaal als het duurzame en energie neutrale oplossingen biedt. Met moderne faciliteiten en een gezamenlijke kantine wordt het een plek waar sport, ontspanning en gemeenschap samenkomen. Dat de gemeente ook positief is, geeft al een goed signaal voor de toekomst van het project. Voor ons allemaal zal dit zeker een mooie stap vooruit zijn, en het enthousiasme in het dorp, belooft veel goeds voor de samenwerking met de andere sportverenigingen.”

Voorzitter WHC Tim Leferink Over de zaterdagavond
“Ik denk ook vanuit oogpunt WHC een geslaagde avond. Wat ik al zei in mijn openingswoord, dat we het in beginsel klein wilden houden maar WVV ook een keer wou uitpakken en zodoende we de handen ineen hebben geslagen.
De samenwerking en voorbereiding en met name de bereidwilligheid van beide verenigingen maakte het een onvergetelijke week en natuurlijk avond. Iedereen bedankt voor het komen. Nu fris en fruitig richting het Rupertserve om af te bouwen met de vele vrijwilligers waarvan een deel zich vrijwillig ook gisteravond nog aanmeldde. Waar een klein dorp groot in kan zijn.
Namens WHC iedereen hartelijk dank!”

Een gezellige avond waar voornamelijk de ouderen in de kantine rustig konden bijpraten en de overige aanwezigen in de feesttent konden genieten van de feestband en DJ. De inwendige mens werd verwend door Thom’s Concept Catering die met een heerlijke snack klaarstond op het sportpark.

Hieronder video’s van de speeches van Tim en Maurice. met enkele foto’s:

Maurice Workel namens WVV'34 aan het woord
Tim Leferink namens WHC aan het woord