Knotsgekke fase brengt victorie

W.V.V.’34 heeft vandaag uitstekende zakengedaan en lijkt definitief veilig na de 3-4 overwinning in en tegen Losser. Wat een knotsgekke 2e helft! Als je in een 0-0 wedstrijd wat spelbeeld betreft met 2-0 achter komt lijkt het gedaan en vervolgens braken die 20 minuten aan. Centrale verdediger Remi Leferink: ”Het spel van Losser was duidelijk, inzakken en wachten op een fout van ons. Helaas maakten wij die en hielpen we Losser in het zadel. In de 2e helft van dan ook nog de 2-0 en dan verwacht je dat het helemaal lastig gaat worden. Gelukkig herpakten we ons door iets opportunistischer te gaan spelen, en trokken we het recht naar 2-4.  Wouter Horstink was hierin belangrijk met een doelpunt en 2 assists. Op het laatst werd het toch nog billenknijpen door de 3-4, maar de o zo belangrijke punten zijn voor ons!”

Van meet af aan waren de intenties van kvv Losser inderdaad helder en als je dan al na 8 minuten door eigen toedoen met 1-0 achter komt dan help je de tegenstander als het ware in het zadel. Een breedtepaas van Tom Brummelhuis die nooit plaats had mogen vinden lag daaraan ten grondslag. WVV kwam in het eerste bedrijf niet verder dan een bal van Wouter Horstink op de paal. Het was slordig in de laatste linie met veelvuldig onnodig balverlies tot gevolg. Losser wachtte af, in dien mate dat Remi Leferink enkele malen over kon steken richting het 16 metergebied van Losser alwaar zich de middenvelders bevonden. WVV zelf stond niet compact genoeg waardoor Losser zich (te) eenvoudig onder de druk uit kon voetballen.

Wat er in de rust is gezegd is bij de redactie niet bekend: In de 5 minuten na de thee ontvingen de Wegdammers 3 gele kaarten en uit een van de toegekende vrije trappen viel de 2-0: Einde wedstrijd zou je zeggen. Niets bleek minder waar! Na de aansluitingstreffer van aanvoerder Wouter Roescher gebeurde er bij beide teams iets ongrijpbaars. Bij WVV veranderde alles in goud en bij de oranjehemden lukte er klaarblijkelijk niets meer: 4 doelpunten in amper 20 minuten voor de Wegdamse Voetbal Vereniging!

Het moment van de strafschop met Lars Aarnink

De 2-2 was uit een perfecte voorzet van Wouter Horstink waarna Gijs al koppend boven iedereen uitstak (zie bovenste foto) . De 2-3 was uit een strafschop van Wouter Horstink na een overtreding op Lars Aarnink waarmee hij zijn 8e treffer voor dit seizoen aantekende.(ZIE DIT FILMPJE

De 2-4 was een slippertje in de laatste linie van Losser. De laatste man liet de bal lopen voor de keeper maar daar kwam als een duveltje uit een doosje Lars Aarnink tussendoor en rondde vervolgens fraai af. Daarmee ging de wedstrijd in het slot, ondanks het doelpunt van de thuisploeg in de extra tijd van de extra tijd. WVV hoeft zich na vandaag geen zorgen meer te maken en lijkt de rest van het seizoen vrijuit te kunnen voetballen.