Krasse knarren

Dat kun je van Lidy Hummelink (77) en Bennie Grefte (79) wel zeggen. Zij presteerden het om zaterdagmorgen in het fitnesscentrum “Beweegpunt Hof van Twente” op Rupertserve maar liefst 5 minuten(!!!) de fitnessoefening “plank” vast te houden. En dat is een bijzonder opmerkelijke prestatie want de gemiddelde sporter van 40-plus heeft er toch al een hele kluif aan om een minuut “de plank” te doen en slechts een enkeling tikt de 2 minuten aan.

Bij planken steun je op onderarmen en tenen terwijl je je lichaam stijf en recht als een plank houd. Het is een populaire fitnessoefening waarbij maar liefst 29 verschillende spieren aan het werk zijn. De belangrijkste spieren die getraind worden zijn de buik- en rugspieren. Planken kan helpen bij het tegengaan van klachten aan de onderrug. Lidy (Hengevelde) en Bennie ( geboren in Hengevelde en al heel lang woonachtig in Bentelo) zijn de voorlopers van hoe de oudere van de toekomst er uit gaat zien.

Wie denkt dat je als oudere in de huidige samenleving niet meer meetelt, die heeft waarschijnlijk de laatste decennia onder een steen gelegen. De oudere van nu is op alle mogelijke manieren bezig zowel lichaam als geest fit te houden. En het mooie is dat wanneer je regelmatig je lichaam traint, je over het algemeen ook mentaal beter te pas bent. En wat is er fijner dan dat je gezond van je ouwe dag kunt genieten.