Loopgroep BHvT wordt Loopgroep Hengevelde en stopt samenwerking met Rob Prenger

Al vele jaren een bekend fenomeen op het sportpark Rupertserve en ver daar buiten; De loopgroep Beweegpunt Hof van Twente BHvT. Per 1 oktober gaat de loopvereniging verder onder eigen vlag en stopt de samenwerking met Rob Prenger van de Fysiotherapie Hof van Twente. Dit gaat gepaard met een eigen website, eigen trainers  en een eigen logo onder de naam Loopgroep Hengevelde. Nog wel zonder startlocatie, trainingsmateriaal en eigen kleding. De lopers gaan weg bij BvtH omdat de hardloopgroep volgens de leden een verenigingskarakter heeft gekregen die veel met vrijwilligers regelen zoals de activiteitencommissie, ondanks de jarenlange prettige samenwerking met Rob. 
Hoe het ooit begon:

Begin jaren 2000 waren er een aantal mensen bij de fysio-praktijk van Rob Prenger aan het herstellen en hen was het advies gegeven om weer te gaan sporten.  Bennie Hummelink en Bennie Grefte, twee zeer ervaren sporters en zeker ook erg ervaren hardlopers, namen het initiatief en ze startten een loopgroep in samenwerking met Rob Prenger. Het is een mooie en unieke combinatie die tot op heden zeer vooruitstrevend is.  Jarenlang is dan ook de  loopgroep een onderdeel van Fysio- Sport en Trainingscentrum Hengevelde FSTH en later als onderdeel van Beweegpunt Hof van Twente BHvT. 

Ennu:
Nu, vele jaren  verder heeft de loopgroep een behoorlijke ontwikkeling door gemaakt. Meer lopers, meer trainers en als vanzelfsprekend ook meer organisatie en de bijbehorende verantwoordelijkheden. Tevens zijn er naast de reguliere trainingen ook meer eigen activiteiten georganiseerd.  Kortom, we zijn steeds meer een verenigingskarakter gaan krijgen.  Daarom wordt het tijd om onder de bedrijfsparaplu van Fysio-praktijk BHvT vandaan te komen en zelfstandig te worden.

Samenwerking met Rob Prenger:
Helaas komt door de vernieuwde opzet de intensieve samenwerking met Rob tot zijn eind. Met veel plezier en veel ruimte voor eigen initiatief hebben we met Rob samengewerkt. Altijd was er tijd voor het bespreken van een organisatorisch probleem. Ook voor blessures konden we altijd bij Rob terecht. Door de goede verstandhouding en een prima overdracht kunnen we allen onze eigen weg gaan. Natuurlijk kan ieder lid op eigen gelegenheid gebruik maken van Rob zijn expertise.

De nieuwe vereniging……Loopgroep Hengevelde:
Achter de schermen is er de afgelopen maanden veel werk verzet om de vereniging te realiseren waarbij het doel van de loopgroep onveranderd blijft: een laagdrempelige vereniging waar iedereen - onervaren, getalenteerd, jong of oud, rijk of arm - mee kan doen doordat we trainingen aanbieden die in principe voor iedereen gelijk zijn. Ze variëren in intensiteit en omvang, zodat iedereen op zijn of haar niveau het lopen als een plezierige bezigheid zal ervaren. Natuurlijk blijft  ook het sociale contact erg belangrijk.

1 oktober gaan we van start:
Nog een paar maanden hebben we de tijd om alles goed te regelen. De trainers hebben we al, want alle trainers van de loopgroep BHvT gaan over naar Loopgroep Hengevelde om daar de trainingen te geven. De statuten en het reglement zijn gemaakt. Notaris Rouwenhorst verzorgt geheel gratis de notariële acte. Eijsink afrekensystemen ondersteunt bij het maken van de website. BJVH maakt voor ons een logo (hartelijk dank Bart- Jan!).
Maar er moet nog veel gebeuren. We zoeken nog een startlocatie, we zijn nog trainingsmateriaal nodig en natuurlijk moet de clubkleding nog uitgezocht worden.
Enkele sponsoren hebben al veel voor ons gedaan, maar voelt u zich aangesproken om onze nieuwe vereniging een handje te helpen op materiaal of financieel gebied… schroom niet en neem contact op met Theo Wegdam of Richard Rikkert.

Dat kan niet zonder leden:
Het trainerscollectief  is razend enthousiast over de Loopgroep Hengevelde! Wil jij meelopen bij deze prachtige nieuwe vereniging, MELD JE DAN AAN!
Waarom lid worden van Loopgroep Hengevelde?
- We zijn een loopgroep die zich alleen bezig houd met recreatief lopen op elk niveau
- Er zijn trainingsgroepen op diverse niveaus
- Drie trainingsmomenten in de week onder leiding van gediplomeerde trainers
- We zijn aangesloten bij de Atletiek Unie en daar ook verzekerd
- Alle activiteiten worden gedaan door vrijwilligers
- Trainers komen uit eigen gelederen
- Er wordt vaak voor verschillende evenementen gezamenlijk getraind (bv halve marathon)

Heb je nog nooit bij FSTH, BHvT  mee gelopen. Dan nodigen wij je uit om een paar keer mee te trainen en zo de sfeer, de deskundigheid en het enthousiasme te ervaren van Loopgroep Hengevelde.