Loopgroep Hengevelde officieel van start door Lidy Hummelink en Bennie Grefte

Afgelopen weekend was het dan zover, de officiële start van Loopgroep Hengevelde. De eerste training door de eigen vereniging, dit met een mooie opkomst van rond de 40 personen. De activiteiten commissie had deze kans niet laten liggen om er een feestelijk gebeuren van te maken. Als eerste werd er verzameld bij het nieuwe onderkomen. Daar was er een woordje van de voorzitter en werd ons het voor twee bijzondere leden en wel Lidy Hummelink en Bennie Grefte. Bennie, mede grondlegger van de in 2001 opgerichte loopgroep (samen met Bennie Hummelink en Rob Prenger) was vanaf het begin betrokken bij de ontwikkelingen. 

De altijd rustige Bennie heeft een heldere blik op de zaken en heeft ons dan ook voorzien van goede adviezen en heeft tevens de naam Loopgroep Hengevelde voorgesteld (toch mooi van een man uit Bentelo). Lidy, kennen we natuurlijk als vrouw van, maar zij staat zelf ook haar ‘mannetje’ en loopt wekelijks nog mee op de woensdagtraining.

Na bekijken van het mooie rvs-logo (gesponsord door de Tuinte Groep) was het de hoogste tijd om onze eigen kleedkamer te bewonderen, die in de afgelopen weken omgetoverd is tot een echte thuisplek voor Loopgroep Hengevelde.
Daarna was het de hoogste tijd om te lopen. Het was een gevarieerde route van verharde weg, bos en zandpaden (althans, als je het regenwater niet mee zou rekenen).  In drie verschillende afstanden kon eenieder naar zijn niveau trainen. Niet te snel vandaag, want er was veel te bepraten. Want naast het zien van de nieuwe locatie en het logo was er gisteren ook nog de live gang van onze website. In de kantine van WVV’34 stond de thee en koffie klaar. De activiteiten commissie had er heerlijk gebak bij geregeld om deze training feestelijk af te sluiten. Nog enkele leden en de sponsors Martijn Tuinte (Tuinte Groep) en Carla Hemel (COOP) sloten gezellig bij ons aan. Tevens had Carla namens de COOP nog een verassing voor ons. Een goede EHBO-koffer en coolpads, zeer belangrijk om deze te hebben om goed voor de leden te kunnen zorgen, maar hopelijk hebben we deze nooit nodig. Al met al een mooie aftrap voor onze nieuwe vereniging, die inmiddels uit 51 leden bestaat.

 


Wil je meer weten over Loopgroep Hengevelde, kijk dan op:

www.loopgroephengevelde.nl