Loting De Tukkercup bekend, interessante poule WVV’34

De lounge van Heracles Almelo was gisteravond het toneel van de allereerste loting van De Tukkercup, het toernooi welke gaat bepalen welke club zich een jaar lang de beste van Twente mag noemen. Het initiatief van (onder andere) Hengeveldenaar Thijs Assink kende een vliegende start. Thijs Assink nam na een korte introductie van presentator Gijs Eijsink het woord en sprak de zaal indrukwekkend toe. Thijs legde uit, hoe hij na het zien van de Achterhoek Cup op het idee kwam om dit ook in Twente op poten te zetten. Hij peilde (onder zijn vele voetbalconnecties) of er animo voor was, en dat bleek er absoluut te zijn. Met het verzamelen van goede mensen om zich heen groeide het enthousiasme en daarbij het idee om de opbrengsten ten goede te laten komen aan KWF Kankerbestrijding. Met dit goede doel in het achterhoofd ging de motivatie nog meer omhoog voor Thijs en de mede-organisatoren. Na drie en een halve maand stond de teller op 19 teams en het minimum was behaald, de eerste Tukker Cup ooit zou er gaan komen. Nog geen twee weken later was de max van 32 deelnemers bereikt en uit heel Twente hadden de clubs zich aangemeld. Heracles Almelo was (net als FC Twente) gelijk enthousiast toen ze werden benaderd om mee te werken, en zo was gisteravond de loting in het Almelose voetbalstadion een feit.

De clubs werden naar niveau ingedeeld in vier potten. Deze indeling werkte als volgt. Er werd voor de potindeling gekeken naar het niveau van de vereniging. Vervolgens wordt gekeken welke deelnemers bij elkaar in de competitie zitten, zodat deze ook bij elkaar in de pot worden ingedeeld. Zo voorkom je dat deelnemers elkaar zowel in competitieverband, als in de Tukker Cup gaan tegen komen. Echter zitten in pot vier 9 deelnemers uit de 4e klasse B, waar er plaats is voor 8. Daarom werd gisteren geloot welke overgeheveld werd naar pot 3, dit bleek GFC te zijn. Zij komen dus wel een competitiegenoot tegen, dat was op dat moment zeker.

Maar ook voor de loting was alles uit de kast gehaald door de organisatie. Prominente namen in de vorm van ex-voetballers Jan Vennegoor of Hesselink, Niek Loohuis, scheidsrechter Bas Nijhuis en journaliste Fardau Wagenaar mochten de balletjes met de clubnamen uit de pot trekken.


Voorzitter van De Tukkercup Thijs Assink aan het woord

Opvallend genoeg was WVV'34, de club waar de organisatoren vandaan komen en waar de (halve) finales worden afgewerkt, de allerlaatste club die uit de pot tevoorschijn kwam. Trainer Roy Workel keek met een tevreden blik toe, want hij toonde zich na afloop blij met de loting. Tegenstanders in de poule zijn Achilles'12 (2e klasse), Juventa (3e klasse) en Sportclub Overdinkel (4e klasse). Een diverse poule waar WVV'34 leuke duels mee tegemoet kan zien. Hieronder de volledige poule-indeling.

De eerste duels zullen op 24 oktober van start gaan.


Fardau Wagenaar (foto: IK Fotografie)


Gijs Eijsink en Niek Loohuis


Bas Nijhuis