Maud Blokhorst en Sophie Exterkate succesvol tijdens NK pupillen in Groningen

Maud Blokhorst en Sophie Exterkate kunnen terugkijken op een uitstekend weekend op sportief gebied, moeder Sabine Blokhorst: “Het ging super goed voor Maud op het NK schaatsen voor pupillen, maar het is haar niet aan komen waaien. Ze is in de kerstvakantie wezen trainen in het Gunda Niemann stadion in Erfurt en heeft daar met IJs en Skeelerclub IJSCH de voorbereiding gedaan"
Afgelopen zaterdag haalde Maud een 1e plek op de 300 meter, een 3e plek op de 500 en in het over all klassement ook een 3e plek. Haar tijden waren:
300 meter - 31,51  19 Januari 2019 Groningen (NED)
500 meter - 51,08  19 Januari 2019 Groningen (NED)
Sabine over afgelopen weekend:

"Op 19 januari gingen vanuit de Hof van Twente Maud Blokhorst (IJSCH Haaksbergen) en Sophie Exterkate (Bornse schaats en skeelervereniging) richting Groningen om mee te doen aan het NPT.  Het NPT is het enige landelijke toernooi tussen de sterkste pupillen uit heel Nederland. Het was lekker fris in Sportcentrum Kardinge maar daar hadden de snelle tukkers weinig last van.  Ze genoten volop en er werd dan ook veel gelachen!
Maud behaalde op de beide afstanden persoonlijke records en werd daarmee 1e op de 300 meter en 3e op de 500 meter. Sophie behaalde een 4e plek op de 500 meter en een 2e plek op de 700 meter. Ook voor haar was dit op de 500 meter een persoonlijk record. In het eindklassement haalde Maud een 3e en Sophie een 2e plek. Vanuit de Hof een super prestatie.

Sophie behaalde een 4e plek op de 500 meter en een 2e plek op de 700 meter. Ook voor haar was dit op de 500 meter een persoonlijk record. In het eindklassement haalde Maud een 3e en Sophie een 2e plek. Vanuit de Hof een super prestatie!”

Hieronder Maud met coach Mark en  IJSCH op trainingskamp in het Duitse Erfurt.

Maud in actie