Maud Koster en Tess Doeschot verslaan Engeland en staan in de finale!

Oranje Onder 16 met de Hengeveldse dames Maud Koster en Tess Doeschot binnen de gelederen staat in de finale van het Nordic Tournament.

Oranje Onder 16 (v) met Maud Koster in de basis heeft zich met een knappe zege op Engeland geplaatst voor de finale van het Nordic Tournament in Finland. Doelpunten van Lina Touzani en Rosalie Renfurm waren voldoende om de Engelsen te verslaan: 1-2.

Oranje speelde een uitstekende eerste helft. De ploeg van Félicienne Harteveld-Minnaar had de bal, was de betere ploeg en kreeg de beste kansen. Al na twaalf minuten kwam Oranje op voorsprong. Ranneke Derks dribbelde naar binnen gaf de bal mee op Touzani en die schoot fraai raak in de verre hoek.

In het vervolg van de tweede helft bleef Oranje de betere ploeg, maar verzuimde het de score verder uit te bouwen. Een eeuwenoude voetbalwet werd aan het begin van de tweede helft werkelijkheid, want Engeland kwam via Chelsea-speler Eva Hendle op gelijke hoogte.

Komende zondag finale via de link te volgen om 15 uur Nederlandse tijd.

De basis elf tegen Engeland

Cruciale strafschop

Toch raakte Oranje niet in paniek en bleef het de wedstrijd domineren. Nederland moest daarbij wel lang wachten op de voorsprong. Vijf minuten voor tijd werd Rochelity Dap neergehaald in het strafschopgebied. Renfurm ging achter de bal staan en schoot koeltjes raak.

Door de overwinning staat Oranje voor de tweede keer in twee jaar in de finale van het Nordic Tournament. Vorig jaar werd in die finale nog verloren van Noorwegen. Dit jaar is gastland Finland de tegenstander.

Voor elkaar door het vuur

KNVB-coach Harteveld-Minnaar zag haar ploeg een uitstekende partij op de mat leggen. “De eerste helft was echt heel goed met veel mooie aanvallen over meerdere schijven. Daar zijn we heel trots op.”

“De volgende stap die deze groep nu moet maken, is om dat ook een hele wedstrijd vol te houden. Maar we deden zeker niet onder voor de vechtlust en intensiteit van Engeland. Dat is echt heel goed.”

Volgens Harteveld-Minnaar zit de kracht van haar elftal echt in het hele team. “We hebben in de breedte een hele sterke selectie met verschillende kwaliteiten. De meiden vullen elkaar aan. Ze gaan voor elkaar door het vuur, ze doen het echt samen. En daarbij kunnen ze ook nog eens heel goed voetballen”, is de coach trots.