Maud Koster speelt met Oranje -16 gelijk tegen Frankrijk -16

Oranje onder 16 heeft zich op het Mondial Football Montaigu-toernooi knap teruggevochten tegen gastland Frankrijk. Na een 2-0-achterstand sleepte de ploeg van Félicienne Harteveld-Minnaar er nog een gelijkspel uit. Maud Koster kwam halverwege het duel in de ploeg, Tess Doeschot zat als keepster het gehele duel op de bank.

De eerste helft verliep moeizaam voor Oranje onder 16. De Fransen zetten hoog druk en Oranje had moeite om daar onderuit te voetballen. Door die hoge druk kwam Frankrijk ook op voorsprong. Tante Diakite zette haar ploeg na een kwartier spelen op voorsprong in het Stade Maxime Bossis.

Oranje kwam aan het eind van de eerste helft steeds beter in de wedstrijd en kon na rust de Fransen zelf flink onder druk zetten. Toch verdubbelde Frankrijk via Melem Lialy – tegen de verhouding in – na een uur de voorsprong van het gastland.

Veerkracht

Onder 16 toonde direct na de tweede tegentreffer echter aan over enorm veel veerkracht te beschikken, want slechts twee minuten na de 2-0 zorgde Maud Thomassen uit een hoekschop voor de aansluitingstreffer.

Drie minuten later was het bovendien opnieuw raak voor Oranje. Een nieuwe corner werd in eerste instantie nog weggewerkt door een verdediger, maar Lotus Meekelenkamp schoot vervolgens de 2-2 tegen de touwen.

In de slotfase bleef Oranje de dominante ploeg en werd het in de omschakeling nog een aantal keer gevaarlijk. Doelpunten bleven echter uit en dus moest Oranje in de eerste wedstrijd van het toernooi genoegen nemen met een gelijkspel.

Dubbel gevoel

KNVB-coach Harteveld-Minnaar had na afloop dan ook een dubbel gevoel bij het resultaat. “Je komt terug van een 2-0-achterstand, maar toch voel je dat er misschien wel meer in had gezeten. We durfden steeds meer te voetballen en werden steeds gevaarlijker. Als we vijf minuten langer hadden doorgespeeld hadden we misschien die derde nog gemaakt.”

Oranje speelt deze week nog twee andere wedstrijden. Aanstaande woensdag is Mexico de tegenstander. “Fysiek zijn ze misschien wat minder sterk dan Frankrijk, maar ze hebben een hoop vaardige spelers. Ik verwacht dat we iets meer ruimte krijgen om te voetballen, maar dat zij weer wat onvoorspelbaarder zijn. Het wordt hoe dan ook een leuke tegenstander.”

Op basis van de resultaten uit de eerste twee wedstrijden wordt bepaald wie de laatste tegenstander is tijdens het Mondial Football Montaigu. De doelstelling voor Oranje is in ieder geval duidelijk. “Dat hebben we aan het begin van de week samen met de meiden bepaald en daar kwamen twee dingen uit. We willen het toernooi winnen en we willen ons ontwikkelen als team.”

“Dat past perfect bij deze leeftijd. Die twee dingen gaan ook hand in hand. Vandaag kunnen we in ieder geval heel trots zijn en woensdag gaan we er weer vol voor tegen Mexico , sluit Harteveld-Minnaar hoopvol af.

(bron: OnsOranje.nl)