Max Lindeman levert prima prestatie op NK BMX 2021

Hengeveldenaar Max Lindeman is afgelopen weekend derde geworden tijdens het NK BMX 2021 in Haaksbergen!
(Hieronder beelden van de finale)
Voor dit kampioenschap waren ruim 700 rijders gekwalificeerd en ingeschreven. Max Linderman hierover: “Het ging wel goed gisteren op mijn thuisbaan, maar de eerste twee manches waren zeker voor verbetering vatbaar. Gelukkig kon ik dat in de derde manche rechttrekken, daar werd ik zelfs eerste! Vervolgens in de kwartfinale werd ik tweede en in de halve finale werd ik wederom eerste met een hele goede start. Dat gaf mij het nodige zelfvertrouwen richting de finale, ik had enige tijd uitzicht op plek twee maar ik kan zeker leven met brons op dit NK! Nu op naar het EK volgend weekend!”


Hoe was het voor vadertje lief om zijn zoon door die bochten te zien ‘vliegen?”

Fred Lindeman: “Het was wel weer spannend zeg! Hij had volgens mij in de manches nog wat last van zenuwen, waardoor hij die niet echt lekker overtuigend doorkwam (4-2-1). Gelukkig werd het naar mate de wedstrijd vorderde beter. De finale was echt spannend, hij liep nog in op de nummer twee maar kon dat net niet meer halen. Al met al super gedaan!”

 

EK en WK
Komend weekend gaat ‘onze Max’ zelf naar het Europese kampioenschap in het Belgische Heusden-Zolder, Daar werd in 2019 nog de wereldkampioenschappen georganiseerd.
Later dit jaar racet hij zelfs op het WK in Papendal! De datum is van 14 tot 22 augustus.

 

Hier het filmpje van de finale, Max heeft nummer 338