Max Lindeman schittert op NK

Max Linderman is afgelopen weekend 3e geworden op het Nederlandse kampioenschap fietscross. Moeder Nicole Te Vruchte:
“Vorig jaar kon Max (13) wegens omstandigheden niet meedoen. Dus de druk was groot. Er was een livestream om het coronaproof te kunnen volgen. Allereerst heeft hij voor oma gefietst die gister jarig was. Dit was zijn cadeau aan haar! De zenuwen zaten er al vroeg in, bij ons allemaal! Hij kan dit. Dit is zijn ding. Op de fiets straalt hij. De eerste manche werd hij 1e, de tweede en de derde eindigde hij op plek 2. Op naar de halve finale waar hij wederom 2e werd.

Het starthek gaf problemen die dag. En hij had respect voor de nummer 1 van de afgelopen jaren, een grote snelle jongen van bijna 15. Hij hielt er rekening mee bij zijn keuze aan het starthek bij de finale. Niet naast hem. Dan kon hij hem niet snijden. Nog even alles geven. (Voor oma natuurlijk!) Man man! Wat een spanning op die prachtige zonnige dag. Maar wel 3e op het Nederlands kampioenschap NFF! Op naar 10 en 11 oktober, dan is het NK van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU).

KLIK HIERvoor de race.

Max Linderman zelf over de race:

“Ik was supernerveus aan het begin van de wedstrijden, maar na twee rondes ging het al wat beter met de zenuwen! De derde ronde stond ik pal naast de kampioen van voorgaande jaren en op dat moment sloegen de zenuwen weer toe.

Even later reed ik dan recht naast hem en dat gaf mij toch wel zelfvertrouwen. In de finale had ik niet zo’n goede start, in de eerste bocht kwam ik er toch nog als derde uit en zo bleef het de hele race! Zoals mijn moeder al schetste: Deze ronde was voor mijn oma, ze was jarig!”