“Mike heeft het lek boven”

Mike te Wierik heeft met zijn FC Emmen de zege op Cambuur van vorige week een uitstekend vervolg gegeven. De Drentse club versloeg op eigen veld koploper Willem II en net als zeven dagen geleden werd het 2-0. Vicente Besuijen en Bradly van Hoeven zorgden met hun eerste treffer in het rood en wit voor de goals.
Door de zege klimt FC Emmen naar de gedeelde 9e plaats in de Keuken Kampioen Divisie en belangrijker: het lek lijkt nu echt boven.
Het gat naar de plekken die recht geven op het spelen van de play-offs is er niet meer, want Jong AZ (dat 8e staat en een punt meer heeft dan Emmen) is uitgesloten van deelname aan het seizoenstoetje.

“FC Emmen heeft het lek boven” is te lezen in de media. En dan deze mooie overwinning op de koploper: Wat is er gebeurd in de afgelopen week? Mike:
“Dat is wel heel voorbarig na 2 overwinningen, maar we zijn in ieder geval op de goede weg. Na een dramatische serie de afgelopen maanden. Wat ik vorige week ook al zei: We hebben wat kleine aanpassingen gedaan in het tactische verdedigen waardoor we wat minder overal in de 1 op 1 komen. Dan kan je elkaar wat makkelijker helpen als het tegen zit”.

Je staat nu een aantal wedstrijden op rij centraal, weer de nul, wat is volgens jou jouw aandeel hierin?
“Ik heb inderdaad weinig centraal gespeeld het laatste jaar, maar de laatste weken gaat het weer prima centraal achterin. Dat was ook weer even wennen en in het ritme komen maar dat gaat goed nu. Uiteindelijk doe je het met z’n allen, maar als je centraal achterin staat kan je wat meer sturing geven aan de ploeg dan als rechtsback want dan ben je veel meer naar voren”.