Mike naar Engeland: ’Ik kom terug!’

Waar ‘onze’ Mike ook actief was als profvoetballer, of hij nu actief was in Almelo of in het hoge noorden bij FC Groningen: Hij bleef een vertrouwd gezicht in Hengevelde. Of bij ‘zijn cluppie ’W.V.V.’34, of wandelend met zijn hond. Dat zal aan de andere kant van het water anders gaan worden.
“Ja klopt, dat zal ik zeker gaan missen! Hengevelde is en blijft mijn thuis maar daar komen we straks wel weer naar terug!” aldus de aanstaande ex-Hengeveldenaar.
Derby County F.C. een Engelse voetbalclub, opgericht in 1884 en uitkomend in de Football League Championship, het tweede niveau van Engeland en een competitie met veel clubs! Hoe kijk je aan tegen het grote aantal wedstrijden van komend seizoen Mike?

“Ja ze spelen alleen al 46 competitiewedstrijden in het Championship! Dus dat zijn er behoorlijk wat maar dat is alleen maar mooi. Daarnaast heb je de FA Cup en de League Cup nog!”
 
Hoe zal je woonsituatie eruit komen te zien?
“Ik heb nog geen idee hoe dat er uit gaat zien. Daar gaan mijn vriendin Megan en ik allemaal nog even naar kijken, het is allemaal nog best vers dus niet echt tijd voor gehad nog. Derby, naar schatting 257.000 inwoners is een prima stad. Heb even een klein stukje gezien van de omgeving buiten de stad. Dat ziet er rustig en heuvelachtig uit dus ook dat komt wel goed”.

 
Wat weet je van de derby tegen Nottingham Forrest?
Ik weet dat dat de grote rivaal is dus dat zijn altijd zeer beladen wedstrijden. Zwart – Wit tegen rood……”
 
De verdediger heeft in Groningen een contract tot het einde van dit seizoen waardoor Derby County geen transfervergoeding voor hem aan FC Groningen hoeft te betalen.

De Engelse club is actief in het Championship, het tweede niveau van Engeland, en wordt getraind door de Nederlander Phillip Cocu. Ook Engels topscorer aller tijden, Wayne Rooney,  staat bij Derby County onder contract.
"Ik ken Mike goed en weet zeker dat hij zal passen bij onze speelstijl", zegt Cocu. "Hij heeft bij Groningen laten zien dat hij een goede verdediger en leider is."

Phillip Cocu zit steeds beter op zijn plaats als trainer van Derby County. De oud-trainer van onder meer PSV is genomineerd voor de titel ‘manager van de maand’ in het Championship, het op een na hoogste niveau in Engeland. Zijn ploeg boekte in januari
 
De komst van Wayne Rooney speelt daarbij zeker mee. Derby County bereikte deze week ook nog de achtste finales van de strijd om de FA Cup. Daarin is Manchester United de tegenstander. ,,Een persoonlijkheid als Wayne Rooney inpassen in je team biedt mogelijkheden, maar het vraagt ook om managementkwaliteiten”, meldt de toelichting bij de nominatie van Cocu.

 
Op 12 oktober 2016 ging oud FC Twente trainer Steve McClaren per direct en voor de derde keer aan de slag als manager van the Rams, de bijnaam Derby County. Hij tekende een contract tot de zomer van 2018 bij de club die op dat moment op de twintigste plaats stond in de Championship. McClaren was werkloos nadat hij op 11 maart 2016 de laan was uitgestuurd door Newcastle United.
 

Half juni zullen de trainingen beginnen bij Derby, een club met maar liefst 17 voetbalvelden, een zwembad en een prachtige 'gym'. De kleuren zijn zwart-wit, vergelijkbaar met Heracles. De derby is Nottingham Forrest en daarvan zijn de kleuren: Rood! Als het ware een beetje terug in de tijd!

Mike, namens de redactie veel succes gewenst, er zal zeker nog een 'werkbezoek' volgen!