Mike te Wierik fors onderuit tegen PSV: “Ook wij hadden drie, vier keer kunnen scoren”

Mike te Wierik heeft met FC Groningen heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen PSV met 5-2 verloren. De bezoekers stonden na achttien minuten spelen nog met 2-1 voor door twee goals van Ngonge, maar PSV herstelde voor rust nog de orde. Diep in de blessuretijd van de eerste helft kopte Ramalho de Eindhovense voorsprong op het scorebord (3-2) nadat een eigen doelpunt van Mo El Hankouri al voor de Eindhovense gelijkmaker had gezorgd. In de tweede helft haalden de bezoekers niet hetzelfde niveau in vergelijking met de eerste. Een doelpunt van Zahavi tien minuten na de rust bleek de beslissing te zijn. Bruma zorgde diep in blessuretijd nog voor een kers op de taart namens de Eindhovenaren.
Mike te Wierik over het duel: “De eerste helft zaten we eigenlijk goed in de wedstrijd, je komt met 1-2 Voor
En dan is het zonde dat je de goals weg geeft uit 2 corners dat mag gewoon niet gebeuren. Na de rust hadden we het wat moeilijker maar uiteindelijk had er best meer ingezeten helaas. Want ook wij hadden drie, vier keer kunnen scoren.”

Je had de handen vol aan Gakpo. Wat gebeurde er bijvoorbeeld bij de 1-0? Mike reageert: “Het ging eigenlijk best goed tegen Gakpo, alleen bij de 1-0 draai ik de verkeerde kant op en schiet hij hem wel fantastisch binnen. Dat is ook een kwaliteit natuurlijk alleen dat had ik ik eerste instantie wel beter kunnen en moeten doen.”

Aantrekkelijk

Het duel in Brabant was vanaf het begin zeer aantrekkelijk. Groningen begon aardig, maar incasseerde al in de zevende minuut de openingstreffer. Gakpo haalde de trekker over en schoot via de binnenkant van de paal raak. Uit het niets viel na een kwartier spelen de gelijkmaker. Een schot van Gudmundsson was PSV-keeper Drommel te machtig. Ngonge was er als de kippen bij om de rebound in te tikken.

Voorsprong via Ngonge

Nauwelijks drie minuten later kwamen de Groningers zelfs op voorsprong. Na een prima counter was het opnieuw Ngonge die het laatste zetje gaf. Lang konden de gasten niet van hun voorsprong genieten. Na een scherpe corner verlengde PSV-verdediger Ramalho de bal. Mo El Hankouri kreeg de bal vervolgens helemaal verkeerd op zijn hoofd en kopte zo met een eigen doelpunt de stand naar 2-2.

Beslissing

Net toen FC Groningen de onderbreking met 2-2 leek te halen sloeg PSV opnieuw toe uit een corner. Ramalho werd opnieuw niet gedekt en kopte dit keer zelf hard raak. In de tweede helft viel de 4-2 van Zahavi te vlot voor FC Groningen. Buijs bracht nog een driedubbele wissel met Strand Larsen, Meijer en El Messaoudi, maar de Groningers konden het tij niet meer keren. Ook invaller Postema niet, die een kans naast schoof.

Programma

FC Groningen heeft vier punten uit drie duels en staat daarmee in de middenmoot van de eredivisie. Volgend weekend is er interlandvoetbal. De Groningers komen op zondag 12 september weer in actie. Dan wacht in de eigen Euroborg sc Heerenveen. Deze ‘Derby van het Noorden’ begint om 16.45 uur.