Mike te Wierik start voorbereiding met zuinige zege: “We hadden er ook wel tien kunnen maken”

Mike te Wierik heeft met FC Groningen de eerste oefenwedstrijd in het seizoen 2021/2022 gewonnen. Eersteklasser Pelikaan S. werd op het veld van VEV ’67 in Leek met 4-1 verslagen. Bij rust stond het nog 0-0. Mike speelde één helft en blikt met Wegdamnieuws terug op de wedstrijd: “Het was lekker om 45 minuutjes te spelen. Dus dat was een prima begin, ook al was het tegen een amateurclub.” 4-1 tegen een amateurploeg lijkt niet over te helpen, is dat zo of was de uitslag geflatteerd, Mike? “Nee, we hadden er ook wel tien kunnen maken maar goed, dat telt natuurlijk niet. Jammer van die tegengoal, dat hoort niet tegen zo’n tegenstander.”
Je hebt weer een ander rugnummer. Van 4, naar 32 naar 5. Hoe zit dat? “4 was natuurlijk al bezet door Dammers en toen ik terug kwam in de winterstop is er afgesproken dat ik aankomend seizoen een basisnummer mocht kiezen als die vrij kwam, dus vandaar nummer 5.”
Komende tijd nog wedstrijden op het programma, Mike? “Aanstaande zaterdag spelen bij uit tegen Genk. We spelen verder nog tegen Borussia München Gladbach, vfl Osnabrück, sc Verl en Volendam dacht ik. En daar zal ongetwijfeld nog een wedstrijd bij komen.” Hieronder enkele foto’s: