Mike te Wierik ten onder in Zwolle: “Je moet gewoon je man pakken”

FC Groningen heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle met 1-0 verloren. Het enige doelpunt viel vlak voor rust en werd gescoord door Nakayama. Debutant Kian Slor schoot in de blessuretijd namens de gasten op de paal.
MIke te Wierik over het duel: "Belachelijk dat je hier verliest. Sta je één keer niet op te letten bij een standaardsituatie voor rust, doelpunt. Dat is gewoon slecht verdedigd en mag niet gebeuren, je moet gewoon je man pakken. Voor rust vond ik het sowieso niet goed. We kregen niet echt de bal naar voren en verloren elke keer snel de bal. Dan nog geef je geen kansen weg. De tweede helft heeft Zwolle alleen maar in de eigen 16 gestaan, dan moet je minimaal 1-1 maken. Dat is prima maar denk dat we minimaal 1-1 hadden moeten maken."

Bij het doelpunt zorgde de Japanner er met een duw voor dat Lundqvist niet van de grond kon komen. Groningen-aanvoerder Mike te Wierik ging hierover nog in conclaaf met scheidsrechter van Boekel, maar kreeg nul op het request.

Betere kansen

Het was de eerste competitienederlaag voor de groen-witten na een ongeslagen reeks van vier wedstrijden. De gasten kregen de betere kansen, maar wisten niet tot afwerken te komen via onder andere Romano Postema en Joel Asoro.

Uit de lucht

De goal van de thuisploeg kwam uit de lucht vallen. PEC Zwolle hield constant zeven spelers achter de bal. Na het doelpunt trok de ploeg van coach John Stegeman zich helemaal terug op eigen helft en loerde op de counter.

Debuut Kian Slor

Van het zelfvertrouwen dat de Groningers ongetwijfeld getankt hadden tegen Ajax was weinig te zien. Coach Danny Buijs bracht halverwege de tweede helft debutant Kian Slor en Ajdin Hrustic in het veld. Lundqvist en Schreck zochten teleurgesteld de dug-out op.

Geen druk

Ook na deze ingreep van Buijs lukte het de bezoekers niet om langere tijd echt druk op het doel van PEC Zwolle uit te oefenen. Wel veel balbezit, geen kansen. De thuisploeg dacht eigenlijk al na de openingstreffer niet meer aan voetballen en speculeerde op de counter.

Gemiste kansen Hamer

Via Gustavo Hamer kreeg de thuisploeg twee goede kansen om het duel te beslissen. Beide keren was de rechtsback echter te gehaast in zijn schoten die respectievelijk in het zijnet en tegen het lichaam van Sergio Padt terecht kwamen.

Gelijkmaker blijft uit

In de slotfase probeerde FC Groningen de gelijkmaker nog te forceren, maar de verdediging van de thuisploeg bleef overeind en had geluk dat de 17-jarige debutant Slor uit een voorzet de bal op de paal schoot.

Vitesse-thuis

De Groningers blijven voorlopig op de achtste plek staan met 29 punten uit twintig duels.
Concurrent voor deze plek, sc Heerenveen, komt morgen in actie en gaat op bezoek bij Fortuna Sittard. Volgende week zaterdag wacht voor FC Groningen de thuiswedstrijd tegen Vitesse. De aftrap in het HCM-stadion is om 18.30 uur.