Mike tevreden met gelijkspel

 Mike te Wierik vond het gelijkspel van FC Emmen in de eerste play-off wedstrijd tegen FC Dordrecht wel een terechte uitslag. “Als je realistisch bent, denk ik dat wij het meest tevreden kunnen zijn met de 2-2.”
“We weten dat Dordrecht een goede ploeg is, we hebben de eerste helft goed weerstand geboden. In de tweede helft kwamen we bijna niet onder de druk uit, dat moet zeker beter”, laat Te Wierik na afloop weten.

Warrig fluiten

Over het warrig fluiten van scheidsrechter Sander van der Eijk wilde de verdediger van FC Emmen geen aandacht besteden. “Ik ga daar maar niks over zeggen. Of ik verstandig ben geworden? Dat was ik al. We hebben keihard geknokt, het is 2-2 en we staan gewoon gelijk en zaterdag is een echte finale. We gaan er vol goede moed naartoe.”

Goede moment

FC Emmen heeft dit seizoen twee keer verloren van FC Dordrecht en vandaag dus gelijk. Dus is de vraag of FC Emmen niet één keer dit seizoen van Dordrecht kan winnen. Te Wierik is duidelijk. “Dan komt dat precies op het goede moment.”

Uit bij de Schapenkoppen zal het lastig worden ook alleen al omdat jullie dit seizoen beide wedstrijden verloren hebben. Waar liggen volgens jou de mogelijkheden aan De Krommedijk?
“Dat klopt. Maar dat is ook weer een mooi moment om dan voor het eerst te winnen dit seizoen. We zullen deze wedstrijd goed moeten analyseren en van daaruit een plan gaan maken dus dat gaan we de komende dagen doen”.

Hoe kijk je terug op je eigen wedstrijd ? Zo’n lange bal in de extra tijd bijvoorbeeld, die je dit niet te weinig?
“Ik denk dat ik mijn tegenstander prima onschadelijke heb gemaakt, bij één  schiet kans de eerste helft moest ik kiezen met een opkomende back er bij die schoot hij goed en verdekt in. Voor de rest was het gewoon degelijk. De tweede helft kwamen we bijna niet aan voetballen toe dus kon daar helaas niet echt een bijdrage aan leveren naar voren toe. Ja, als er loop acties in de diepte zijn dan kan dat zeker”.