Mike wint wederom een thuiswedstrijd

Mike te Wierik heeft met FC Groningen zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Vitesse met 1-0 gewonnen. Het enige doelpunt werd gescoord na een klein kwartier spelen door Lundqvist die een penalty benutte. Aanvoerder Mike te Wierik kwam gehavend uit de strijd. Hij kreeg onder andere een elleboog van Tim Matavz in zijn gezicht. 'Ik heb het nog niet terug gezien maar had wel een snee op m’n voorhoofd. Volgens mij was het geen opzet. Tim excuseerde zich ook aan mij en zei dat hij het niet met opzet had gedaan. Dan is het voor mij ook goed en zand erover.' (KLIK HIER voor een tv interview hierover)
7 overwinningen in 9 thuiswedstrijden! Met welk gevoel stappen jullie daar het veld in?

“Ja dat is heerlijk dat je zo veel thuiswedstrijden wint. We scoren niet heel veel maar geven ook niks weg dus dan moet 1 goal genoeg zijn. Gelukkig was dat zo. Wat mijn eigen wedstrijd betreft: Goed verdedigd denk ik en soms aan de bal wat slordig, dat moest beter. Maar gelukkig gewonnen dat is het belangrijkste”. 

Hoe waren de reacties op je transfer bij Groningen?
“Eigenlijk allemaal heel positief. Ze vonden het jammer dat ik weg ga maar ze gunden het me allemaal wel dus dat is mooi!”

De ploeg van coach Danny Buijs verstevigt door deze overwinning de achtste plaats in de Eredivisie met 32 punten uit 22 wedstrijden. Het gat met FC Utrecht is nog slechts twee punten.