Na de wedstrijd om koppositie: Eén punt uit zeven wedstrijden

Mike met Niki Leferink bij WVV'34

Het seizoen lijkt voor Mike te Wierik met FC Emmen uit te gaan een nachtkaars: Bij Jong PSV, dat net als Emmen al weken niet had gewonnen, leed de Drentse ploeg een kansloze nederlaag: 3-0. De clichés weglatend, dit is toch niet meer om te draaien?
Mike te Wierik:
“Ja zeg het maar. Het is echt verschrikkelijk. Je begint nog prima de eerste 20 minuten maar na die goal zit er helemaal niks meer in. We moeten heel snel een keer gaan winnen en dan hopen dat we het om kunnen draaien want dit is gewoon niet best”.

Jouw kopbal, net naast. Zit nu ook alles net tegen?
“Ik ben er al heel vaak dicht bij geweest de laatste tijd, maar hij wil er maar niet in helaas”.

De spelers van Emmen bleven na afloop lang staan bij de zwaar teleurgestelde supporters, die hun club verder achterop zien raken op de posities die recht geven op het spelen van de play-offs. Zelf nog supporters gesproken na de wedstrijd?
“Ja, ze zeiden dat er veel meer in deze groep zit etc. dat klopt ook. Maar ik snap hun frustratie wel heel goed zelfs. Als Cambuur morgen wint van VVV-Venlo, dan is het verschil 5 punten met de nummer 8 in de Keuken Kampioen Divisie”.

Machteloos, inspiratieloos, futloos, kansloos en hopeloos

Emmen speelde een dramatische eerste helft op De Herdgang, al was er tot de 1-0 van Jong PSV (in de 26e minuut) niet zo gek veel aan de hand. De Eindhovenaren hadden dan wel veelvuldig de bal, maar creëerden geen gevaar. Dat deed Emmen trouwens ook niet, want daarvoor was het spel te pover. Een prachtige treffer van Koen Jansen, die vanaf de middellijn frank en vrij richting de zestien mocht opstomen, bracht de thuisploeg aan de leiding.
De reactie van Emmen bleef uit. Sterker nog, de ploeg van Grim ging slechter en slechter spelen. Emmen was machteloos, inspiratieloos, futloos en kansloos. Toen Tygo Land (de Drent in dienst van PSV) de 2-0 mocht maken na een lange, simpele solo werd de situatie voor de gasten zelfs hopeloos.

Sterke start tweede helft duurt te kort

Na ongetwijfeld een donderspeech van Grim kwam Emmen prima uit de kleedkamer en dwong het Jong PSV achteruit. Er kwamen kansen voor Chardi Landu (schot naast), kopbal Mike te Wierik (kopbal net naast) en Piotr Parzyszek (die de grootste kans, 1 op 1 met PSV-doelman Niek Schiks, over schoot), maar na dat begin zakte het niveau weer ver terug.
Jong PSV bleef continu dreigend in de omschakeling en liet kansen op de 3-0 liggen. Jesper Uneken (zoon van oud Emmen-speler Peter) schoot in het zijnet, invaller Tai Abet zag zijn schot gekeerd worden door Jan Hoekstra en captain Mohamed Nassoh kreeg twee prima kansen, maar zag eerst Julius Dirksen en daarna Hoekstra redding brengen.

Opnieuw Land

En zo leek het duel te eindigen in 2-0, maar daar dacht man of the match Tygo Land anders over. De Peizenaar wipte de bal (na een inschattingsfout bij een diepe bal van Lorenzo Burnet) heel fraai over Hoekstra: 3-0.