Mike te Wierik voor drie jaar naar Derby County

Mike te Wierik speelt vanaf aankomende zomer voor Derby County, dat uitkomt in het Championship. Dit liet de verdediger zojuist weten aan de redactie van Wegdamnieuws. Te Wierik werd dit winter al meerdere malen in verband gebracht met de club, maar tot een overgang kwam het nog niet. Maandag onderging de aanvoerder van FC Groningen de medische keuring, zojuist werd officieel bekend dat Te Wierik voor drie jaar heeft getekend bij de Engelse club. Te Wierik doorliep de jeugd van FC Twente, speelde zeven jaar bij Heracles Almelo, drie jaar bij FC Groningen en is dus voorlopig aan zijn laatste maanden bezig in Nederland. Zaterdag verloor hij nog met zijn ploeg FC Groningen, een dag later vloog hij naar Engeland om de deal rond te maken. Derby County is nog in de race voor een nacompetitieplek naar de Premier League en Mike sprak dit weekend ook met zijn toekomstig trainer Phillip Cocu. Bij Derby County spelen ook de Nederlanders Jozefzoon en Roos.

Derby County is de club van voormalig wereldster Wayne Rooney en zoals vermeld de Nederlandse trainer Phillip Cocu die ooit samenspeelde bij PSV met de zaakwarnemer van Mike: Rene Eijkelkamp.

Half juni zullen de trainingen beginnen bij Derby, een club met maar liefst 17 voetbalvelden, een zwembad en een prachtige 'gym'. De kleuren zijn zwart-wit, vergelijkbaar met Heracles. De derby is Nottingham Forrest en daarvan zijn de kleuren: Rood! Als het ware een beetje terug in de tijd!

Mike, namens de redactie veel succes gewenst, er zal zeker nog een 'werkbezoek' volgen!