‘OldStars walking handball’ van start bij WHC Hengevelde

Op dinsdag 8 september 2020 is de officiële kick-off van OldStars walking handball. De organisatie is een samenwerking tussen enkele oud-handbalsters, handbalvereniging WHC Hengevelde, het Nationaal Ouderenfonds en het Nederlands Handbal Verbond (NHV). De eerste trainingen staan onder de professionele leiding van Leon van Schie, oud-handbalinternational. Hij ondersteunt Ria van der Made, zij heeft afgelopen week de OldStars basistrainer cursus gevolgd, bij de opstart van deze vorm van handbal binnen Hengevelde. De start bij WHC wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel en GoldStars Heracles. Ria van der Made en Ida Lentelink, de kartrekkers van deze vorm van handbal binnen WHC, lichten toe: “Wij geloven echt in deze vorm van handbal! De activiteit is geschikt voor mensen die een stapje terug willen doen in het handbal, te maken hebben met een blessure of juist op zoek zijn naar een leuke en gezellige sportactiviteit. Ook wanneer iemand iets ouder is of wanneer je juist voorzichtig weer in beweging wilt komen, dan is walking handball heel erg geschikt. Op termijn willen we uiteraard ook graag af en toe partijtjes spelen tegen andere teams. Maar naast het trainen is de gezelligheid samen het belangrijkste! En je hoeft geen handballer te zijn om mee te doen!”

OldStars walking handball is een variant van handbal waarbij niet wordt hardgelopen, maar er wordt gespeeld met een aangepaste handbal op een aangepast veld. Het is daarom uitermate geschikt voor iedere ± 55-plusser die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar wil blijven bewegen. Ook mensen zonder handbalervaring kunnen meedoen met deze vorm van handbal. Naast het bewegen is het gezamenlijk koffie drinken en bijkletsen een vast onderdeel van de wekelijkse trainingsavond en minstens zo belangrijk.

Kartrekkers
OldStars walking handball is één van de spelvormen van het programma OldStars Sport van het Nationaal Ouderenfonds. Waar OldStars walking football het afgelopen jaar al met veel succes gestart is bij WVV willen de dames van WHC niet achterblijven.

Het bestuur van WHC is ook erg enthousiast over de aanvulling op hun menukaart. Dit maakt het mogelijk om leden levenslang te laten bewegen binnen de club.

Het Nationaal Ouderenfonds neemt met OldStars de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving en lanceert na OldStars walking football dit jaar een aantal nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers. Het gaat om OldStars walking hockey, OldStars tafeltennis, OldStars walking basketball, OldStars tennis, OldStars walking handball en OldStars walking rugby. De spelvormen zijn bewezen formules in onder meer Groot-Brittannië waar walking football en walking hockey al jarenlang breed omarmd worden. Met de uitbreiding van het OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds met onder anderen partners Menzis en van Boxtel de volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportomgeving. Hierbij staan gezond en fit blijven en socialisatie in en rondom de sportvereniging als bestrijdingsmiddelen tegen eenzaamheid onder 2,5 miljoen ouderen in Nederland centraal.

Over het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met bedrijven en instanties, overheden, donateurs, ambassadeurs, vrijwilligers en medewerkers in voor de samenleving waarin iedere oudere zijn of haar leven leidt zoals hij of zij dat wenst. Onze activiteiten zijn uitnodigend, laagdrempelig en altijd gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen in beweging te komen en sociaal actief te blijven. Want: ouder worden doe je samen!

Meedoen?

Trek makkelijke schoenen en kleding aan en doe mee! Aanmelden is niet verplicht, maar wel prettig voor de organisatie. Ook heren zijn van harte welkom!
Bel of app Ida Lentelink op haar mobiele nummer 06-10223712.

Er zijn geen kosten verbonden aan de eerste trainingen.

Start training: dinsdagavond 8 september 2020

Tijd: 19.30 uur

Locatie: Sportpark Rupertserve, Bretelerstraat 23 te Hengevelde

Vooraf aan de eerste training is er een officiële aftrap en uitleg van walking handball in Sporthal de Marke, deze start om 19.00 uur. Koffie/thee staat klaar!

Bij vragen graag contact opnemen met procesbegeleider Oost, Karin ten Heggeler, mobiel 06-55888223 of mail: assisth-hengevelde@outlook.com.