Ongelukkige avond voor verliezende Te Wierik: “Slechte communicatie”

De thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht is geëindigd in een teleurstelling. Een wedstrijd die mooi begon kreeg al snel een rood randje en uiteindelijk gingen de bezoekers met een 2-4 overwinning huiswaarts. Mike te Wierik speelde het hele duel, en scoorde helaas voor hem en zijn ploeg een eigen doelpunt. Mike hierover: “Ik kop die bal gewoon rustig terug naar de keeper. Alleen op dat moment kwam hij net van de lijn af dus dat was niet lekker natuurlijk. Slechte communicatie helaas.”

Mike zag ook wel een reden voor de forse nederlaag: “Door die vroege rode kaart kantelde de hele wedstrijd. De goals krijg je te makkelijk tegen de eerste helft waarbij we gewoon niet alert genoeg zijn. De tweede helft ging dat een stuk beter maar uiteindelijk was het niet genoeg helaas met 10 man. Door die rode kaart hadden hun natuurlijk een overwicht. Dus in dat opzicht zegt het nog niet zo veel maar je moet dit soort potjes natuurlijk wel winnen.”

In de openingsfase zetten de Emmenaren hoog druk en dat leverde schoten van Jari Vlak en Jeff Hardeveld op. Na elf minuten werd de wedstrijd op zijn kop gezet, toen scheidsrechter Robin Vereijken Maikel Kieftenbeld na hard inkomen met rood van het veld stuurde. Een golf van ongeloof ging door het stadion en daarna kwam FC Dordrecht logischerwijs makkelijker aan het voetballen toe.

Terwijl de Emmenaren nog zoekende waren door het numerieke nadeel, scoorden de bezoekers. Jari Schuurman schoot uit een moeilijke hoek, waarna Joey de Bie de bal over de doellijn tikte. De ploeg van Fred Grim ging op zoek naar de gelijkmaker en daar was Piotr Parzyszek het dichtst bij; op aangeven van Desley Ubbink raakte hij het zijnet. Aan de andere kant was het helaas al snel opnieuw raak. Ditmaal was het Adrian Segecic die van buiten de zestien het net vond: 0-2.

Het was voor Grim reden tot ingrijpen. Hij haalde Parzyszek en Ahmed El Messaoudi (die konden rekenen op applaus van het thuispubliek) naar de kant en bracht Joey Konings en Dennis Vos. Konings moest met zijn loopvermogen voorin het verschil maken en met drie centrale verdedigers konden de backs een stuk hoger op het veld staan.

Het leverde nog voor rust een treffer op voor Konings (die eerder nog een strafschop claimde toen hij voor het koppen onderuit werd geduwd), hij kopte een voorzet van Hardeveld via de paal in het doel. Een minuut later werd het echter alweer 1-3, toen Mathis Suray na een steekpass door het midden raak schoot.

Veel tumult na rust
Met Patrick Brouwer aan de rechterkant in plaats van Lorenzo Burnet begonnen we vol gas aan de tweede helft. Ondanks het ondertal zetten de Emmenaren hoog druk op Dordrecht. Na tien minuten kwamen beide ploegen qua aantal spelers weer in evenwicht; er ontstond een opstootje tussen Ubbink en Dordrecht-middenvelder Rocco Shein, waarvoor beide spelers geel kregen. Shein had echter enkele minuten eerder ook al geel gekregen en moest dus het veld verlaten.

Het gaf de Drentse equipe nieuwe energie en het stadion kolkte andermaal. Het leverde kansen op voor Ben Scholte (tweemaal de paal) en Ubbink raakte met een corner nog de paal. Maar in de slotfase was het aan de andere kant weer raak. Mike te Wierik kopte de bal over de eigen doelman Jan Hoekstra het doel in: 1-4. Na die goal werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt, omdat er vanuit het uitvak bier op het veld werd gegooid.

Na de hervatting scoorde Konings opnieuw. Hij ontving de bal op randje zestien, week uit naar links en schoot hard raak in de kruising: 2-4. Vervolgens was ook de ingevallen debutant Jorrit Smeets dichtbij een doelpunt, hij stuitte na een mooi balletje van Ubbink op doelman Luca Plogmann. Ook Te Wierik was dichtbij, hij kwam een teenlengte tekort na doorkoppen van Vlak, die later zelf nog dichtbij was met een kopbal. Het leverde echter geen treffer op, waardoor het bij 2-4 bleef op De Oude Meerdijk.

Komend weekend spelen we geen competitieduel in verband met de interlandperiode. De volgende wedstrijd is op vrijdag 15 september, dan gaan we op bezoek bij Jong Ajax.

FC Emmen – FC Dordrecht: 2-4
14. Joey de Bie 0-1
24. Adrian Segecic 0-2
39. Joey Konings 1-2
40. Mathis Suray 1-3
78. Mike te Wierik 1-4 (e.d.)
87. Joey Konings 2-4

Rood: 11. Maikel Kieftenbeld, 57. Rocco Shein (2x geel)