Ontketend WHC maakt einde aan ongeslagen status koploper

WHC heeft vanavond in sporthal Marke de ongeslagen koploper OBW uit Zevenaar compleet afgedroogd. De tegenstander werd compleet overrompeld en met een 36 – 23 nederlaag weer met de luxe touringcar naar huis gedirigeerd. Het werd gedurende de wedstrijd stiller en stiller aan de “blauwe kant”. Manel ten Thije:

“Mega goeie pot!! Een echte teamprestatie. We kregen OBW behoorlijk stil ondanks dat ook hun publiek zichtbaar en hoorbaar waren!”

Het was een big game met een afgeladen volle tribune met veel lawaai van de Zevenaarse supporters die OBW naar de titel probeerden te schreeuwen.
WHC kwam tegen de koploper uitstekend uit de startblokken en nam al snel een 5-1 voorsprong. De ruststand was uiteindelijk 14-11, en dat met maar liefst 4 gemiste strafworpen aan Wegdamse kant: OBW maakte ze wel.

Tweede helft
De tweede helft begon WHC enigszins ongelukkig; Het raakte vier keer achter elkaar het houtwerk maar daarentegen miste OBW voor de eerste keer een strafworp. Even later ging de 6e! wel raak en Nieke Stortelder benutte vervolgens de eerste voor WHC.
OBW kreeg vervolgens in korte tijd twee keer twee minuten tijdstraf en Nieke benutte ondertussen haar tweede strafworp op rij.

Met nog 21 minuten op de klok was het zelfs 20 – 13! Dat verschil werd alleen maar groter en met nog 13 minuten te spelen was de stand zelfs 24-15.
En daar kreeg OBW de 8e strafworp van de wedstrijd maar de Hengeveldse dames lieten zich niet van de wijs brengen en even later was het al weer 28-16.
OBW was geknakt en bij WHC lukte alles en zo werd het een monsterscore van 36-23.