Ouderdom komt met gebreken? “Niet als het aan ons ligt!”

Beweegpunt Hof van Twente biedt mensen de kans om een gratis proefles te volgen. Ze zijn gevestigd op Sportpark Rupertserve en hebben in de loop der jaren een grote kring klanten opgebouwd. Als je jong, fit en gezond bent staat "vaker sporten" meestal niet bovenaan je lijstje met goede voornemens. Maar geleidelijk word je wat ouder en begin je te merken dat je broeken steeds strakker gaan zitten, je rug regelmatig opspeelt en je tot je verbazing behoorlijk buiten ademt raakt als je eens met de trap naar de derde verdieping moet. Je spiegelbeeld (of was het toch je wederhelft of de dokter?) begint je steeds vaker in te fluisteren dat het toch echt hoog tijd wordt om meer te gaan bewegen. Tenslotte wil iedereen graag gezond oud worden. Toch is dat absoluut niet vanzelfsprekend: het aantal 60-plussers dat fit is zonder medicijnen om de bloeddruk of het cholesterol te verlagen, het bloed te verdunnen of de hartfrequentie binnen de perken te houden is procentueel gezien erg klein. De 60-plussers die wel topfit zijn hebben dat doorgaans te danken aan een actief bewegingspatroon. Zo vlak na de feestdagen kom je tot het besef dat je je dit jaar misschien weer een beetje hebt laten gaan bij het kerstbuffet. De overstap naar een dieet van wortels en sla is echter ook niet helemaal wat je voor ogen hebt... Daarom meld je je vol goede moed aan bij de sportschool in Hengevelde!

Alle begin is moeilijk, en het zal af en toe even lastig zijn om jezelf van de bank te slepen, die herhaling van Voetbal International of "Help, mijn man is klusser" lijkt ineens veel belangrijker. Het geheim zit hem echter in de regelmaat: bewezen is dat door een bezigheid tenminste 30 keer te herhalen, deze een gewoonte wordt. Na een paar weken de sportschool te hebben bezocht zul je al merken dat je er plezier in begint te krijgen! Je beweegt makkelijker, begint de eerste resultaten te zien en voelt je zelfs een beetje schuldig als je eens een keertje moet overslaan. Het investeren in slechts één, maar liever nog twee keer sporten per week kan een groot verschil maken voor je gezondheid.

Wist je dat?

- Door te sporten je beter slaapt, je je fitter voelt en je een betere weerstand opbouwt

- Je spiermassa langzaam maar zeker vergroot wordt ten koste van je vetmassa

- Deze spiermassa de stofwisseling aanwakkert

- Je door intervaltraining in relatief korte tijd zowel conditie opbouwt als vet verbrandt

Is je interesse gewekt, kom dan geheel vrijblijvend langs voor een gratis proefles in onze sportschool “Beweegpunt Hof van Twente”, op sportpark “Het Rupertserve”.

Sportieve groetjes, Jan Schoneveld. Tel. 0547-333739.