Pot indeling loting TCPM Tukker Cup bekend!

Op woensdag 19 september aanstaande zal de loting voor de 2e editie van de TCPM Tukker Cup gaan plaatsvinden in de Grolsch Veste bij FC Twente. De 48 deelnemende teams zullen dan te horen krijgen in welke poule ze worden geloot en net zoals vorig jaar, wordt dit wederom een bijzondere avond en zullen diverse bekende Tukkers ons helpen om de loting te verrichten.
Zoals gezegd doen er dit jaar maar liefst 48 (!) deelnemende teams mee met de TCPM Tukker Cup. Net zoals vorig jaar 32 ‘Heren’ en nieuw dit jaar een ‘Dames’ categorie met 16 teams uit de regio. Het toernooi zal er bij beide categorieën hetzelfde uit gaan zien, echter ontbreekt bij de dames een 1/8 finale rond en zullen ze na de knock-out fase instromen in een ¼ finale ronde. Voor de speeldata en rondes, verwijzen we je graag naar de website van de organisatie.

Uitleg loting

Net zoals vorig jaar zullen we de loting gaan verzorgen met 4 verschillende potten. Denk hierbij aan de loting van de Champions League, want deze potten zijn namelijk op niveau ingedeeld. Pot 1 zitten de deelnemers die uitkomen op het hoogste niveau. Pot 2 wordt gevuld met het daaropvolgende niveau, gevolgd door pot 3 en pot 4. Tijdens de loting wordt een poule bepaald door een deelnemer uit één van elke pot.

Echter wordt er uiteraard ook bekeken in welke competitie iedereen zit. Wanneer er 2 deelnemers van de TCPM Tukker Cup ook bij elkaar in de competitie zitten, heeft het voor beide partijen weinig zin om elkaar eventueel ook te kunnen loten voor de TCPM Tukker Cup. Om dit te voorkomen, zullen deze teams bij elkaar in de pot worden gezet, zodat ze niet bij elkaar in een poule kunnen worden geloot.

Om het speelschema zo eerlijk mogelijk te houden, werkt elke poule met een standaard wedstrijdschema van de K.N.V.B.. De eerste speelronde uit bijvoorbeeld Poule A ziet er als volgt uit: Deelnemer pot 1 – deelnemer pot 4 en deelnemer pot 2 – deelnemer pot 3. Terwijl in Poule B de deelnemers omgedraaid worden: Deelnemer pot 4 – deelnemer pot 1 en deelnemer pot 3 – deelnemer pot 2. Zo is er van te voren niet bekend is welke deelnemer standaard 2 thuiswedstrijden speelt. Verder is dit jaar het speelschema na de knock-out fase al bekend en zal er in de winterstop dus niet worden geloot.

Potindeling bekend

De Potindelingen voor beide categorieën zijn bekend! Het was gelukkig niet zo’n puzzel als vorig jaar, toen we 9 deelnemers uit dezelfde competitie hadden en we ook maximaal 8 teams in een pot hadden, maar toch valt bij de ‘Heren’ categorie wel op dat rksv De Zweef en zvv De Esch in pot 3 zijn gedeeld, terwijl je deze ploegen in pot 1 of 2 zal verwachten. Dit heeft te maken met het feit dat we maar liefst 7 deelnemers uit Zondag 3A hebben moeten indelen, waardoor pot 2 al gauw vol zat. Daarnaast hebben we 4 deelnemers uit Zondag 2J en Zondag 4B en verdelen we de overige ploegen hier omheen.

Uitnodigingen zijn verstuurd – Media dient zich aan te melden

Voor de loting voor de 2e editie van de TCPM Tukker Cup, zijn de uitnodigingen naar alle betrokkenen verstuurd. Mocht deze om één of andere reden niet zijn aangekomen horen we het graag zo snel mogelijk via voorzitter@tukker-cup.nl. Wilt u als Club TV of een ander Media deze loting bijwonen? Dan mag u zich aanmelden via hetzelfde e-mail adres en dient u te vermelden met welk apparatuur u langs wilt komen.

Indeling heren:

Indeling vrouwen:

--