Randy Smit scoort eerste goals voor Bon Boys in historisch duel

Je hoeft niet de gehele historie van de club door om te weten dat het eerste elftal van Bon Boys op zondag 3 december 2023 historie heeft geschreven. Je moet altijd voorzichtig zijn met het woordje uniek, maar een 10-0 zege is uniek. Dat kan gewoon niet anders.

Slachtoffer van de Veldmaatse dadendrang was Zuidwolde, de hekkensluiter die op een koude zondagmiddag tureluurs werd gespeeld. Veelzeggend was de reactie van een speler van de bezoekers bij RTV Drenthe: „Bon Boys was wel erg gretig. Na elke goal pakten ze de bal zelf uit het net.” In die zin zat alles verpakt.

Bon Boys legde zich niet neer bij een gewone overwinning, maar bleef tot aan de laatste minuut jagen op meer goals. Het enthousiasme spatte er vanaf bij het elftal van Matthijs Blijham, dat door de afgelasting van Germanicus zich voor het eerst koploper mag noemen. Wat dat waard is, wordt zondag duidelijk als de kraker tegen de directe concurrent op de rol staat.

In de aanloop naar de topper wist Bon Boys dat er geen fout gemaakt mocht worden. Al vroeg in de wedstrijd wisten alle toeschouwers ook dat dat niet zou gebeuren. Daarvoor was het kwaliteitsverschil te groot. Na 22  minuten stond er al een 3-0 voorsprong op het bord. Bij rust was het 4-0, onder meer dankzij de eerste goal van Randy Smit voor Bon Boys.

Omdat Mika Beukert en Niek Veldhuis in de aanloop naar het weekend kampten met kleine pijntjes werden beide spelers na 45 minuten gespaard. Dat leidde tot een offensieve aanpassing, want Bon Boys ging na rust met drie man achterin spelen en vier man voorop. Op die manier wilde de thuisploeg de druk er vol op houden en bouwen aan een beter doelsaldo. Bon Boys beloonde zichzelf voor dat portie bravoure, want het schuttersfestijn ging vrolijk door.

Vaak zie je dat ploegen het na zo’n eenvoudige eerste helft wel best vinden, maar Bon Boys hield dit keer de focus vast. Het telraam kon uit de kast worden gehaald. De ene na de andere aanval rolde richting het doel van Zuidwolde. Uiteindelijk stokte de teller bij 10. Tien-nul. Dat was geen grap, of een droom: het stond er echt en het klopte ook nog. De laatste historische treffer, waardoor Bon Boys in de dubbele cijfers kwam, kwam van Randy.

Bij Bon Boys maakte Just Leferink drie goals en Randy Smit was goed voor twee treffers.

Het volledige scoreverloop: Somhorst 1-0, Leferink 2-0, Van Paridon 3-0, Smit 4-0, Leferink 5-0, Zijlstra 6-0, Wijlens 7-0, Overbeeke 8-0, Leferink 9-0, Smit 10-0.

(Bron: www.bonboys.nl)