Ras WVV’er Thijs Assink naar vv Bentelo

Hij komt uit de WVV-familie bij uitstek, toch speelt hij volgend jaar in het blauw. Na zijn keuze hebben nog meer opmerkelijke zaken de revue gepasseerd; Bentelo degradeert geheel onverwacht naar de vijfde klasse en WVV loot in de beker tegen Bentelo en dus speelt Thijs Assink voor het eerst in zijn leven tegen geel groen!
Waarom ben je vertrokken naar vv. Bentelo? Hengevelde en Bentelo hebben al decennia een soort broederstrijd, waarom niet naar een andere club?

Eigenlijk is Bentelo een hele logische stap. Ik heb de afgelopen 7 jaar in de selectie van WVV gevoetbald, maar helaas niet meer dan 20 basisoptredens in het 1e elftal gehad. Dit komt door diverse dingen, bijvoorbeeld werkzaamheden. In het jaar met William Krabbenborg heb ik de eerste 10 wedstrijden in de basis gevoetbald, maar moest ik dat in de winterstop helaas stopzetten, omdat ik zondagmiddags een baan in de horeca kreeg. In de plannen van Wim Woeltjes kwam ik eigenlijk nooit voor en in het afgelopen seizoen ben ik door Jeroen Kiepman weer bij het 1e elftal gehaald, maar ook hier kwamen mijn werkzaamheden weer om de hoek kijken.

Afgelopen januari ben ik begonnen als bedrijfsleider in de sportzaak 100% Voetbal in Enschede. De naam van het bedrijf zegt het eigenlijk al, helemaal mijn ding. Helaas zat hier wel een consequentie aan. Op de donderdagavond (koopavond) zal er gewerkt moeten worden en ook één keer in de maand op de koopzondag.

Deze zaken zijn op tijd besproken (november-december 2013) met de trainer en hier hadden we afspraken over gemaakt. Ik zou voor de vrijdagavond een nieuw trainingsteam van niveau gaan zoeken (HSC 2 was in de planning), net zoals bijvoorbeeld studenten als Gijs Pierik (Groningen) en Tom Brummelhuis (Amsterdam) deden. Het enige vervelende zou dan de koopzondag worden, oftewel, één keer in de maand zou ik er niet bij kunnen zijn. Op zich zou dat nog niet veel veranderen, aangezien ik één keer in de vier weken met het tweede elftal een hele wedstrijd mocht spelen om wedstrijdfit te blijven.

Helaas veranderde de trainer in één keer toch van gedachten en belde hij me op zaterdagavond op met de mededeling dat deze situatie niet ging werken en dat ik in 2014 in het 2e elftal mocht beginnen.

Verbouwereerd door dat bericht, begon ik het eigenlijk wel een beetje zat te vinden. Elk jaar het gewissel van 1 naar 2 en andersom. Dan ’s ochtends weer een helft voetballen bij het 2e om ’s middags op de bank te zitten bij 1. Ik deed er nooit moeilijk over, maar op dat moment was ik er wel klaar mee. Ik begon in januari na te denken om het volgend seizoen lager te gaan voetballen, aangezien ik maar één keer in de week kon trainen en ik helemaal geen zin meer had om voor de prestatie bij de selectie te voetballen. De lol was er wel af.

Het seizoen moest uiteraard afgemaakt worden bij WVV 2 en ik wou graag mijn conditie wel op peil houden. Bentelo traint op vrijdag in Hengevelde op het kunstgras, dus heb ik Dennis Exterkate (voorzitter) gebeld en gevraagd om mee te trainen op vrijdagsavond.

Doordat ik een tijdje verkering in Bentelo heb gehad en ook door school, kende ik de meesten van de groep wel, waardoor ik goed werd opgevangen. Het beviel van beide kanten goed en de grappen werden al gauw gemaakt door de groep: ‘Anders kom je toch lekker bij ons voetballen,’ werd er grappig gezegd, maar rond maart ben ik er serieus over na gaan denken.

Ik had geen zin meer om tussen WVV 1 en 2 te hangen en ik ben veel te fanatiek om in een lager elftal te gaan voetballen. Uiteindelijk had ik een goed en duidelijk gesprek met de technische commissie, aanvoerder en trainer van Bentelo en heb ik uiteindelijk een keer voor mezelf gekozen.

Hoe bevallen je de eerste weken in Bentelo en hoe ziet de voorbereiding er uit?

Prima. Vorige week zondag zijn we begonnen en het is toch wel weer fijn dat het nieuwe seizoen eraan zit te komen. We trainen nou vier keer per week en a.s. vrijdag beginnen we met het Hoftoernooi in Delden. Verder hebben we nog een oefenwedstrijd tegen Fleringen, de beker wedstrijden tegen Lochuizen, Rood-Zwart en natuurlijk ‘de kraker’ tegen WVV.

Je zit bij de selectie (1e & 2e). Is al bekend in welk elftal je komt te spelen en op welke positie?

In principe ben ik naar Bentelo gegaan voor een basisplaats in het 1e. Ik zit dan ook bij de eerste 16, maar voor een basisplaats moet je wel eerst bewijzen dat je daar ook hoort. Daar is de voorbereiding voor. Tijdens de selectievergadering is bekend gemaakt op welke linie je je moet gaan richten. Achter mijn naam stond het middenveld. Dit heeft ook mijn persoonlijke voorkeur, maar ik zou ook in de laatste linie kunnen staan.

Heb je veel reacties gehad op de overstap? En hoe waren die reacties? Ik hoorde dat je vader er niet zo blij mee was...

Uiteraard heb ik veel verschillende reacties op deze keuze gekregen. De oudere generaties uit Hengevelde konden maar niet begrijpen dat ik naar ‘die blauwen’ ging, maar van mijn leeftijd (vooral de selectieleden van WVV) begrepen ze mijn keus ook wel. Die hebben het hele gebeuren van wat dichterbij meegemaakt. En tja, wat betreft mijn vader en ook mijn ooms, dat zijn gewoon echte WVV'ers en die zouden het ook niet begrijpen als ik naar een Diepenheim, Hoeve of iets dergelijks zou gaan. Ze vonden het wel heel jammer, maar goed. Laten we er niet al te veel heisa over maken. Er zijn wel ergere dingen.

Ben je van plan ooit terug te keren bij WVV'34? En zo ja, op welke termijn

Absoluut. De enige reden waarom ik op dit moment stop bij WVV, is omdat ik simpelweg enkele jaren op zondagmiddag in een eerste elftal wil voetballen. Dat kan voor minimaal een jaar in Bentelo en we hebben met elkaar afgesproken dat we na een jaar gewoon gaan kijken of het beide partijen bevalt. Is dat het geval, dan bekijk ik het gewoon per jaar. Komt er een periode wanneer ik de basis niet haal, dan zal ik t.z.t. bekijken hoe verder. Uiteindelijk kom ik sowieso bij WVV terug.

Had je de keuze voor Bentelo ook gemaakt als je wist dat ze dit jaar een niveau lager uit zouden komen dan vorig jaar?

Jazeker, de keus was namelijk niet gericht op de hoogte van het niveau, maar zoals ik al zei het eerste elftal. Het is heel jammer dat Bentelo vorig jaar via de nacompetitie degradeerde, maar het is niet anders. Het is nou aan ons om zo gauw mogelijk weer in die 4e klasse mee te draaien en ons doel is dan ook niets minder dan het kampioenschap dit jaar.