Ronald Pelle opvolger vader bij grote prijs van Hengevelde


Na 4 weken te hebben gespeeld is inmiddels de winnaar van de grote prijs van Hengevelde 2012 bekend. De grote winnaar van het toernooi is Ronald Pelle, hij bleek de beste van 48 deelnemers die een strijd uitvochten bij de cafés van Assink en Varenbrink. Ronald is de opvolger van zijn vader Harry, die de prijs vorig jaar in de wacht sleepte.

 
De volgende finalisten mochten bij café Assink uitmaken wie deze felbegeerde beker op zijn schouw mocht zetten. Frans de Wit, Willy ten Thije, Arjan van Til , Ronald Pelle, Harry Spijkerman, Danny Nijland, Gerben Hoff en Bennie Barink. Omdat de 8 beste biljarters het tegen elkaar uit mochten vechten ontstond er 's middags bij Assink een waar biljartgevecht, waar er schitterende partijen op het groene laken werden gelegd. Waaronder de halve finales, Arjan van Til tegen Willy ten Thije en Ronald Pelle tegen Harry Spijkerman waren zeer spannend.

En ook de finale was het aanzien meer dan waard. Ronald Pelle met 44 caramboles tegen Arjan van Til met 110 caramboles. Op het laken werd ook in de finale een ware maar eerlijke strijd uitgevoerd. In deze zinderende finale moest Arjan zijn meerdere erkennen in Ronald, hij ging er met de hoofdprijs vandoor.