Rudie en Stan ten Thije winnen eerste dagfond vlucht vanuit Fay-aux-Loges, Theo te Marvelde wint de laatste vitesse vlucht vanuit Duffel!

Afgelopen weekend zou het een druk weekend worden voor de duivenmelkers van de Witpen uit Hengevelde. Maarliefst 2 vluchten zouden er vervolgen worden. Op donderdagavond werden er 49 duiven ingekorfd voor de eerste dagfond vlucht van dit jaar. Dagfond betekent vluchten van 500km tot 750km, een flinke uitdaging voor de duiven.
Op vrijdag avond kon er worden ingekorfd voor de laatste vitesse vlucht vanuit Etroeungt, hier werden 185 duiven op ingekorfd. 

Voor de vluchten begonnen was al het een en ander bekend over de weersomstandigheden van het aankomende weekend, er leken zich een aantal mogelijkheden voor te doen om op zaterdag de duiven naar huis te laten komen echter bleek dit zaterdag niet het geval te zijn. Al vroeg in de ochtend gaf het IWB (Instituut wedvlucht begeleiding) code rood voor de vluchten in Nederland. Dit hield in dat alles uitgesteld werd naar zondag.

Ook op zondag bleek het weer niet naar behoren te zijn voor de dagfond duiven. Omstreeks half 12 werd besloten om deze duiven nog een dag langer in Frankrijk te houden vanwege het aanhoudende slechte weer op de vlieglijn. De vitesse vlucht werd ingekort naar Duffel en die vlucht  kon wel op zondag plaatsvinden. Om 13.50 werden de duiven losgelaten uit de vrachtwagens en zo konden zij aan hun terugvlucht beginnen.

Door de harde zuid westen wind konden de duiven enorm hoge snelheden halen en dat bleek later ook toen de eerste duif bij Theo te Marvelde landde om 15.17.09 met een gemiddelde snelheid van 133 km/u.

De dagfond vlucht vanuit Fay-aux-Loges (Orleans) werdt maandagmorgen om 07.00 gelost. De duiven konden beginnen aan een 550km lange vlucht met veel verschillende windsnelheden en veel buien op hun lange terugweg. De eerste duif die zich weer terug in Hengevelde meldde was een jaarling duivin van Rudie en Stan ten Thije. Zij landde om 13.45.31 op het hok en had daarmee een gemiddelde snelheid van 85 km/u gevlogen.

De top 10 van de vitesse vlucht was als volgt:
1, 6. Theo te Marvelde
2, 3, 4, 9. Arnold Paalman
5. Henk ten Thije
7. Gerard Wielens
8, 10. Jan Rupert

De top 10 van de dagfond vlucht was als volgt:
1, 10. Rudie en Stan ten Thije
2, 4. Bennie Rupert
3, 7, 8. Jan Rupert
5. Hennie Averdijk
6. Henk Roetgerink
9. Henk ten Thije