Rudie en Stan ten Thije winnen ook tweede jonge duivenvlucht, Arnold Paalman sluit af zoals hij begonnen is

Afgelopen weekend stond de laatste vlucht (die meetelt voor de kampioenschappen) op het programma voor de oude duiven. Dit maal mochten ze naar Chalons en Champagne, 395km hemelsbreed vanaf Hengevelde gelegen. Om 7.15 werden de deuren van de vrachtwagen geopend en konden de duiven aan hun terugweg beginnen. De eerste duif die deze afstand wist te overbruggen was er wederom een van Arnold Paalman. Om 11.55 was deze terug op het hok en had een gemiddelde snelheid van 85 km/u gevlogen. Nummer twee en drie op de uitslag waren ook voor Arnold waarmee hij het podium compleet maakte. De eerste duif van Arnold was tevens de 10e in de Afdeling (van Lattrop tot aan Lobith) tegen ruim 9000 duiven. Een knappe prestatie!

Voor de jonge duiven was het tijd voor de tweede vlucht van het seizoen. Zij mochten naar Weert, ongeveer 125 kilometer vanaf Hengevelde gelegen. Om kwart over 9 werden de duiven gelost. De eerste duif die het hok terugvond was er een van Rudie en Stan ten Thije. Om 10.45.05 kwam deze aangevlogen en landde met een mooie boog op het hok. Vlak daarachteraan was een jong van Arnold Paalman, die daarmee de tweede plek veiligstelde. De derde plek was voor Gerard Leusink waarmee het podium compleet was.
De eerste duif van Rudie en Stan bleek tevens de snelste te zijn van kring Zuid (Hengevelde tot Lobith) tegen 1399 andere duiven. Een mooie prestatie!

De top 10 van Chalons en Champagne was:
1,2,3,4,7. Arnold Paalman
5. Gerard Wielens
6,9. Hennie Averdijk
8. Ronald ten Thije
10. Jan Rupert

De top 10 van Weert was:
1. Rudie en Stan ten Thije
2,5,6,7,9. Arnold Paalman
3. Gerard Leusink
4,8,10. Bennie Rupert