Scheidsrechter ontneemt WVV’34 de overwinning, 2-2

WVV'34 speelde vandaag in Aalten op een matig veld tegen AD'69 . Na een zwak begin van de gasten kreeg het naar mate de eerste helft vorderde het overwicht. In de eerste 10 minuten waren er wat mogelijkheden voor AD. Na 20 minuten kopte Rob Pierik knap de 0-1 binnen uit een hoekschop. In het restant van de eerste helft kreeg WVV mogelijkheden om op 2-0 te komen, maar deze mogelijkheden werden niet goed genoeg uitgespeeld. Tevens werd er een goal van Hamoudi afgekeurd wegens buitenspel nadat Wouter Horstink de bal aan een verdediger ontfutselde. Buitenspel was discutabel.
In de tweede helft ging WVV door waar het in de eerst helft mee geëindigd was en kreeg wederom een aantal mogelijkheden op de 0-2. AD kwam er enkel sporadisch uit in de counter. Na 70 minuten zette Hamoudi de 2-0 op het scorebord na mooi voorbereidend werk van de goed spelende Gijs Pierik. De drie punten leken binnen. Maar niets was minder waar.(klik op de foto voor lees meer)

 De scheidsrechter dacht de show te moeten stelen door AD een penalty te geven en Rob Pierik zijn tweede gele kaart. De tegestander en toeschouwers gaven toe dat ze ook niet konden verkaren waar de beslissing van de 21-jarige scheidsrechter op gebasseerd kon zijn. De keeper benutte de penalty en het was 1-2 tot groot ongenoegen van heel WVV. In de laaste 5 minuten speelde AD alles of niets en de bal viel zowaar in de blessuretijd goed voor AD in de 5 meter en zo werd het 2-2. Kort hierna floot de man, die zijn stempel op de wedstrijd had gedrukt, voor het einde van de wedstrijd. Voor WVV voelde het gelijke spel als een verlies.