Strijdend WVV’34 sleept drie punten weg uit Deurningen

Een typerend beeld van de wedstrijd. Een speler op de grond, discussie en tumult.

WVV’34 heeft zondagmiddag in Deurningen een belangrijke 2-1 overwinning geboekt. DSVD is gezien de cijfers van de laatste jaren altijd een lastige tegenstander gebleken voor WVV’34, hetgeen ook zondag weer het geval was.
Vanaf het eerste moment was duidelijk dat het een geen hoogstaand duel zou gaan worden. Daar waar de Hengeveldenaren in het verleden nog wel eens ervoor kozen om het voetballend op te lossen, werd er vandaag besloten om niet alles voetballend op te lossen. DSVD kon en wilde ook niet anders. Zij schoten 90 minuten lang alles naar voren om vervolgens de beuk erin te gooien. Vanaf het moment dat Thomas Wegdam de 1-0 in de touwen knikte (Klik HIER voor de video) na zo’n 22 minuten, was al het voetbal verdwenen bij de 22 spelers op het veld. De bal kon door beide partijen geen moment worden rondgespeeld en vier keer overspelen naar elkaar was een unicum. Veel duels, kaarten en discussies met de scheidsrechter waren het gevolg.

Hoewel het voor rust nog binnen de grenzen bleef, waren er vooral na rust diverse grove charges van beide kanten. DSVD besloot een kwartier voor tijd alle energie bij elkaar te rapen en nog even volgas te gaan. Dat resulteerde in enkele lastige momenten voor de Hengevelds defensie, maar doelman Tom Pierik kon een tegentreffer nog voorkomen. Daar waar de 1-1 eerder leek te vallen dan de 0-2, was het Mahmoud Jaafil die vlak voor tijd scherp was toen door een polletje de keeper van DSVD ouderwets ‘onder de bal door maaide’. Daar waar een natuurveld normaal gesproken alleen maar nadelen heeft voor WVV’34, was dit een keer een voordeeltje. Mahmoud was zoals gezegd alert en kon de bal in het open doel werken. De buit leek binnen, maar toch schoot DSVD in de blessuretijd nog 2-1 binnen. Een van de weinige kansen die toch nog werd benut. Met nog enkele minuten op de klok had DSVD nog hoop op een gelijkmaker, maar tot levensgrote kansen kwam het niet meer. WVV’34 neemt de punten mee naar Hengevelde en houdt plek 2 in handen.

Maker van de openingstreffer Thomas Wegdam kwam nog even aan het woord. Ze moesten je wel hebben vandaag of niet? Je lag vaak op de grond? Thomas: “Het was van tevoren bekend dat het een harde pot zou gaan worden. Dat weet je tegen DSVD uit. Het waren veel mooie duels denk ik met beide centrale verdedigers. Af en toe worden er dan overtredingen gemaakt van beide kanten, dat hoort er bij.”

Was het een terechte overwinning? Thomas: “Wij willen natuurlijk altijd graag voetballen maar bijvoorbeeld tegen Lunteren is ook gebleken dat we prima de lange bal kunnen hanteren. Dat pakte goed uit vandaag en we kwamen hier niet om mooi te voetballen maar puur voor de 3 punten. En dat is gelukt en daar gaat het om! Dit is lekker voor de groep en deze week gaan we ons klaarmaken voor een belangrijke pot tegen MVV.”

Opstelling WVV’34Tom Pierik, Martijn Baas, Luuk Lentelink, Remi Leferink, Tom Brummelhuis, Dani Morsink, Gijs Pierik, Barten Tijhof (’58 Stan Aarnink), Robin Rikkert, Thomas Wegdam (’77 Mahmoud Jaafil), Tom Grobben (’88 Siebe Roorda).

Robin Rikkert met wat ruimte, dat gebeurde niet vaak in dit duel.
Gijs Pierik. Vorige week nog bij het 2e, nu weer ouderwets in de basis bij het 1e.