TCPM Tukker Cup breidt uit met JO15 categorie: “Een bewuste keuze”

De TCPM Tukkercup is inmiddels niet meer weg te denken in het Twentse amateurvoetbal. Eerst was er een herencategorie, daarna kwam er een damescategorie en vanaf dit seizoen is er ook ruimte voor de jeugd met een JO15 categorie. Thijs Assink, voorzitter van de TCPM Tukkercup hierover: "We gaan inderdaad weer uitbreiden met een nieuwe categorie. Dit jaar voegen we de JO15 categorie erbij om de jeugd te betrekken in het toernooi, deze stap is ook een logische in het meerdere jaren plan wat we hebben met de TCPM Tukker Cup. Het uiteindelijke doel is een finaledag als evenement met meerdere finales verdeeld over 1 dag met verschillende categorieën."

"Deze finaledag moet in de toekomst een heus evenement worden, waardoor er de gehele dag wat op het sportpark te doen is en dit proberen we elk jaar een beetje uit te breiden. Stel je voor: 11 uur de JO15 finale, half 2 de dames en om 4 uur de heren. Misschien kunnen we hier later ook ’s ochtends een mini toernooi voor de jongsten en G-elftallen aan toevoegen, dat zijn de volgende stappen om te onderzoeken."

Hoe ben je op het idee gekomen voor deze doelgroep? En niet bijvoorbeeld JO17 of JO13?
"Het idee was er vanaf het begin al om een JO15 categorie toe te voegen, maar we willen ook niets overhaasten. We proberen er voor te zorgen dat de basis van het toernooi goed is en deze bouwen we dan rustig op. Dit jaar is de tijd voor de JO15 gekomen en deze is gelukkig enthousiast ontvangen.
De leeftijd JO15 is een bewuste keuze, want we zitten toch met doordeweekse wedstrijden welke ’s avonds gespeeld moeten worden, dus deze leeftijdsgroep moest het wel minimaal zijn. De JO17 groep vinden we qua leeftijd te kort bij de Heren categorie zitten. Nu al worden bij de Heren regelmatig jonge talenten gevraagd om mee te doen met ‘de grote jongens’. Dus zo’n categorie heeft op dit moment geen zin."

Hoeveel plekken zijn er? 
"Op dit moment hebben zich al 56(!) teams aangemeld waar we zelf ook van staan te kijken. Te gek dat het toernooi zich niet alleen met categorieën uitbreidt, maar ook over de regio Twente zich verspreidt. Bij de heren is op dit moment nog maar één plek vrij. Bij de dames gaan we a.s. seizoen weer van start met 2 klassen (A&B), waarvan de B-klasse al bijna vol zit met nog maar 4 plaatsen vrij. De JO15 heeft op dit moment ook niet te klagen, hier zijn ook nog maar vier plaatsen vrij.
We sluiten de inschrijving op 14 augustus aanstaande zodat we zo snel mogelijk de loting kunnen verrichten. De eerste speelronde staat voor de heren gepland op 8 september, de Dames beginnen op 15 september en de JO15 op 16 september. Verder staat alle informatie over het toernooi op onze site www.tukker-cup.nl en kunnen teams zich ook hier inschrijven."