Te Wierik in de clinch met supporter: “Die man zit hele wedstrijd te zeiken”

Mike te Wierik heeft vrijdagavond met 1-0 verloren van Roda JC. Het meest opvallende moment uit het duel was dat de verdediger uit Hengevelde het aan de stok kreeg met een supporter. Mike te Wierik tegenover de camera van RTV Drenthe hierover: “”Die man was de hele eerste helft aan het zeiken en op een gegeven moment was ik er klaar mee. Kijk, ik kan veel hebben hoor. Ik ben 31 en ben wel wat gewend. Maar wat denkt zo’n man bij jonge spelers nu te bereiken met dat commentaar? Kijk, als we nu dramatisch speelden. Maar dat was niet het geval. Roda JC was twee keer bij ons doel geweest. En ja, die tegengoal viel net. Daardoor was ik al geïrriteerd. Misschien had ik er niet heen moeten gaan, maar ik vond het wel even nodig.”

“Bas Sibum (trainer Roda JC) zei direct na de wedstrijd al tegen me dat de overwinning terecht was. Daar ben ik het absoluut niet mee eens. Hij zou me bellen als hij na het zien van de beelden er anders over denkt. Nou, die gaat me dus wel bellen”, aldus Te Wierik.
“Wij hebben de meeste en beste kansen gehad, maar verliezen op basis van details. In de blessuretijd van de eerste helft verspelen we knullig de bal na een hakje en scoren zij, terwijl wij op dat moment al op voorsprong hadden moeten staan maar de paal raakten. Na rust begonnen we niet goed, maar pakten we het vervolgens goed op. Maar dan moet je de kansen wel afmaken.”
“Door de derde nederlaag maken we een pas op de plaats, maar ondanks die verliespartijen is wel helder dat we niet onder doen voor clubs als Willem II, Roda JC, Cambuur en FC Groningen. We moeten onze rug rechten en volgende week de punten pakken in Dordrecht. Dat zal geen gemakkelijke opgave zijn, want eerlijk gezegd vond ik Dordrecht de beste tegenstander die we hebben getroffen tot nu toe”, besluit Te Wierik.