Te Wierik pakt de volle buit bij SC Cambuur: “Een terechte overwinning”

Mike te Wierik heeft met FC Emmen drie punten gepakt in Friesland. SC Cambuur werd met 1-3 verslagen. Het balbezit was voor Cambuur Leeuwarden, de kansen voor FC Emmen. En daar sprong de ploeg van Robin Peter ook nog eens uiterst effectief mee om. Drie kansen in de eerste helft, vlogen er allemaal in. Rhein, Jalen Hawkins en Kélien Nsona verschenen op het scorebord.

Te Wierik was blij na afloop. “We speelden een hele goede eerste helft, waardoor je meer dan terecht op voorsprong staat. En de de tweede helft hebben we wat meer geconsolideerd en eigenlijk niks weg gegeven dus een hele fijne en terechte overwinning.”

De gehele defensie, inclusief Te Wierik, kreeg een gele kaart in het duel met de Friezen. Mike hierover: “Ja, er waren aardig wat kaarten maar dat hoort er soms bij. Sommige kaarten waren terecht en andere wat minder.”

Na 24 minuten kwam Emmen op een 1-0 voorsprong, na een half uur leek de buit helemaal binnen. De vogelvrije Jalen Hawkins verdubbelde vervolgens de voorsprong. Het eerste doelpunt van Cambuur in het nieuwe stadion viel vlak voor rust. Unbehaun moest vissen na een van richting veranderd schot van Benjamin Pauwels. Maar de vreugde maakte al snel plaats voor teleurstelling, want nog voor het rustsignaal verdubbelde Kélian Nsona de marge weer. Emmen liet in de tweede helft kansen op 1-4 liggen, terwijl bij Cambuur nagenoeg alles mislukte. Aan de tussenstand van 1-3 veranderde niets meer.