Te Wierik speelt gelijk tegen MVV: “Het voelt als een verlies”

De 1-3 overwinning op SC Cambuur Leeuwarden van afgelopen zondag heeft geen positief volgend hoofdstuk gekregen voor Mike te Wierik. Tegen een stug MVV had de thuisploeg de winst voor het grijpen, maar de openingstreffer van Kelian Nsona werd teniet gedaan door een goal van Nabil El Basri: 1-1. Door het gelijke spel wacht FC Emmen nog altijd op zijn eerste thuiszege sinds 10 mei dit jaar. Toen won het met 2-0 van De Graafschap.
Mike te Wierik na afloop: “Zonder echt goed te spelen moet je hem wel winnen vind ik. Ik denk dat wij net wat meer kansen hebben gehad, maar dan krijgen zij een spaarzame kans en hangt hij er weer in helaas. Dus het voelt zeker als een verlies want dit was totaal niet nodig.”

Trage start

Het geduld werd in het eerste bedrijf op de proef gesteld van de grote hoeveelheden supporters aan de Oude Meerdijk. Emmen was niet de effectieve machine die het afgelopen zondag in Leeuwarden nog wel was. Toen leverden drie schoten op goal, drie doelpunten op.
Nsona en Hawkins waren in de eerste helft tegen MVV de gevaarlijkste lieden aan Emmer zijde. Nsona was halverwege de eerste helft net niet trefzeker nadat hij vanaf de linkerkant naar zijn rechterbeen draaide. Hawkins poogde in de blessuretijd van de eerste helft te scoren, maar zijn poging van ruim twintig meter verdween in de handen van MVV-keeper Romain Matthys.

Duel in balans

De twee teams hadden het kruit bewaard voor de tweede helft. Emmen opende de score door een benutte strafschop van Kelian Nsona. Hij mocht de kans verzilveren nadat Hawkins over de knie ging bij linksback Lars Schenk: 1-0.
De goal gaf FC Emmen een boost. De 2-0 hing in de lucht, maar MVV hergroepeerde zich en kwam tien minuten voor tijd op gelijkte hoogte. El Basri liep bij een voorzet vanaf de rechterkant uit de rug van Mike te Wierik en kopte de gelijkmaker binnen.

Geen passend vervolg

In de tien daaropvolgende minuten probeerde Emmen via de ingevallen Adrian Rogulj en Freddy Quispel nog de winnende te forceren, maar het geluk bleef uit. Opnieuw geen thuiszege, en de puntenteller loopt slechts op naar een totaal van twaalf. Daarmee staat Emmen nu tiende op de ranglijst.